Handbaliștii Universității Cluj debutează în Liga Zimbrilor

Handbaliștii Universității Cluj debutează în Liga Zimbrilor
| Foto: foto facebook.com/handbalmasculinUcluj

Elevii lui Ioan Ani-Senocico vor juca primul meci împotriva nou-promovatei CSM Bacău.

După o vară agitată, în care au jucat mai multe turnee amicale, clujenii se pregătesc de un adevărat test, debutul în prima ligă. “Studenții” s-au întărit serios înaintea noului sezon și speră la o evoluție bună în primul eșalon. Handbaliștii au arătat bine în pregătiri și au câștigat turneul amical de la Sighișoara, dar au terminat pe locul patru la “Cupa Poli”, o competiție mai puternică. De asemenea, clujenii au reușit patru transferuri, pe ultima sută de metri. Este vorba despre portarul Cristian Niculai, interul Alexandru Gurănescu, centrul Călin Hossu și pivotul Adrian Dedea.

Antrenorul Ioan Ani-Senocio are încrede că jucătorii săi vor da tot ce au maibun în noul sezon din Liga Zimbrilor. “Mă bucur că am putut să aducem patru jucători. La linia de 9 metri ar mai fi nevoie de încă un sportiv, cel puțin, dar bugetul nu ne permite acest lucru, din păcate. O să încercăm cu nucleul pe care îl avem să dăm tot la fiecare meci și să ne ridicăm la pretențiile acestei competiții. Liga Zimbrilor este total diferită de Liga a II-a, se joacă un handbal în viteză, cu forță, cu precizie.

Deci este total altceva. A fost o perioadă destul de scurtă de pregătire și de acomodare, dar sperăm pe parcurs să reglăm tot ce mai avem nevoie. Sunt încrezător în acest grup, sunt băieți de aceeași vârstă, un lot tânăr, care cred că va compensa lipsa forței și a experienței cu ambiție și dăruire”, a declarat tehnicianul.

Partida dintre Universitatea Cluj și CSM Bacău va avea loc miercuri, 5 septembrie, de la ora 18, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Comenteaza