Handbal feminin | Eșecul cu Craiova i-a fost fatal. Adi Popovici, demis de ”U” Cluj

Handbal feminin | Eșecul cu Craiova i-a fost fatal. Adi Popovici, demis de ”U” Cluj
Handbalistele de la ”U” Cluj au rămas, începând de luni, fără antrenor. Adi Popovici a fost demis de pe banca echipei.

Despărțirea de tehnicianul băimărean a fost anunțată pe pagina de facebook a clubului. "Echipa noastă a încheiat astăzi colaborarea cu antrenorul Adi Popovici. Îi mulţumim și îi dorim multă baftă mai departe!", se arată în comunicatul oficial.

Popovici o pregătea pe "U" Cluj din luna iunie. În cele 4 etape de campionat, antrenorul de 48 ani a înregistrat o victorie (37-29 cu Rapid București) și 3 înfrângeri (24-28 cu Măgura Cisnădie, 23-30 în fața Coronei Brașov și 19-28 cu SCM Craiova).

Eșecul cu oltencele pare să fi fost însă fatal pentru Popovici. Ardelencele ocupă locul 11 în Liga Națională, cu doar 3 puncte.

"Obiectivul nostru e foarte clar, să rămânem în Liga Națională. Avem cel mai mic buget din Liga Națională și nu putem pune presiune pe jucătoare. Muncim zi de zi ca să atragem sponsori. Echipa cu cea mai mare finanțare din Liga Națională e CSM București, unde sunt alocați 10 milioane de euro pentru secția de handbal.

CSM Bistrița primește de la bugetul local în jur de 3 milioane de lei. Noi avem un buget de aproximativ 650.000 lei, adică de 5 ori mai puțin decât cei de la Bistrița. Sperăm să vină și Administrația Publică în ajutorul nostru, odată cu aprobarea noii legi a sportului", declara luna trecută președintele secției de handbal feminin, Codruț Crișan, pentru ZIUA de CLUJ.

Noul antrenor al Universității Cluj va fi anunțat în cursul zilei de marți. Sezonul trecut, "studentele" au terminat pe locul 10 întrecerea internă. Tot în ediția precedentă, ardelencele au avut doi antrenori. "U" Cluj a început campionatul sub comanda lui Carmen Amariei, iar apoi a venit Florentin Pera. Ultimul s-a despărțit de "U" Cluj în luna mai.

Următorul meci al clujencelor e programat pe 21 octombrie, în deplasare cu CSM Bistrița.

Comenteaza