Halep, Năstase și Țiriac la Cluj-Napoca. Sute de copii au avut șansa să își întâlnească idolii

Peste 300 de copii au fost prezenți pe terenurile Winners Tennis Club și au putut schimba câteva mingi cu legendele tenisului românesc.

Evenimentul “Întâlnește-ți campionii” a reprezentat o șansă uriașă pentru micii sportive de a interacționa cu cele mai mari nume din istoria tenisului românesc. La Cluj-Napoca au fost prezenți Simona Halep, Ilie Năstase și Ion Țiriac, dar și alte personaje importante din tenis, precum George Cosac sau Alina Tecșor.

Timp de mai bine de o oră, sute de copii au schimbat câteva mingi și au primit sfaturi de la legendele sportului românesc. La finalul evenimentului, Ion Țiriac a vorbit despre situația sportului românesc și mai ales a tenisului.

“Nu vreau să ajungă tenisul ce a ajuns gimnastica. România e una dintre primele țări care a aderat la Federația Internațională. Avem aici doi număr 1 mondial. Nimănui nu îi pasă de sport. Sper ca din cei 300 de copii care au fost aici, măcar 30 să rămână la tenis și peste șase luni. România are talent, însă nu poți trăi doar din excepții.

Nu există școală să te învețe atâtea câte te învață sportul. Trebuie să ne gândim ce se întâmplă după Halep. Copiii nu au unde să joace tenis. Federația Română de Tenis (FRT) are nevoie de patru centre mari în România. Vizăm Clujul, Constanța, Timișoara și Iașiul sau ceva în Moldova.

Ar trebui cel puțin 15 terenuri la fiecare, un loc de cazare cu cel puțin 30 de camere. Federația Română de Tenis s-a întors de la US Open cu patru turnee challenger. Sunt destul de scumpe, dar pentru un jucător român sunt mană cerească. Vom vedea dacă vom găsi patru primari dispuși să ne ajute”, a declarat președintele FRT.

Simona Halep a fost încântată de oportunitatea de a interacționa cu micuții tenismeni. “Și eu am avut emoții sa îi întâlnesc. A fost o zi frumoasa pentru toată lumea. Îmi place la Cluj, am avut momente foarte frumoase aici. Sper ca acești copii să prindă drag de tenis și în viitor să avem cât mai mulți campioni. E o chestiune de ani până Clujul ar putea avea un tenisman de top.

Copiii trebuie să învețe ce înseamnă sportul și au nevoie și de investiții. Sper sa fiu sănătoasă la Turneul Campioanelor. Apoi, vom începe 2020 ca și anul acesta. Îmi doresc să fiu și la Olimpiada. Sper din trei probe să obțin măcar la una o medalie de aur. Pentru dublu feminin am vorbit cu Irina Begu, iar pentru dublu mixt, cu Horia Tecău”, a spus câștigătoarea de la Wimbledon.

La rândul său, Ilie Năstase a îndemnat cât mai multe comunități să organizeze astfel de evenimente. “În Franța, copiii au voie sa intre la orice competiție când sunt liberi de la școală. Acolo au șansa să intre gratis la Roland Garros. Nu am făcut prea multe pentru tenis cu această acțiune. Ar trebui organizate astfel de evenimente în toată țara”, a precizat fostul număr 1 mondial.

Comenteaza