Golgheterul Bulgariei e dorit în Serie A

Golgheterul Bulgariei e dorit în Serie A
Un fost atacant al CFR-ului e pe lista unei echipe din prima ligă italiană.

A deslușit tainele fotbalului la CFR Cluj, dar nu a rezistat în lotul primei echipe, fiind împrumutat la diverse cluburi din Liga I. În 2014, a făcut furori în tricoul lui ȚSKA Sofia, devenind golgheterul provizoriu al campionatului, cu zece goluri în 19 meciuri. Genoa, locul 6 în Serie A, a pus ochii pe clujeanul Sergiu Buș, anunță Digisport.

Sursa citată scrie că ȚSKA vrea să-și asigure bugetul pentru primele șase luni ale anului, motiv pentru care a pus trei piese importante pe lista de transferuri: Sergiu Buș, Toni Silva și Tonci Kukok. Revelația Italiei insistă pentru semnătura românului, însă bulgarii par dispuși să bată palma doar în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro.

Dacă va ajunge la Genoa, clujeanul în vârstă de 22 de ani va avea concurență serioasă în atacul condus de golgheterul Allessandro Matri (șase reușite, împrumutat de la AC Milan) sau Mauricio Pinilla (3 goluri).

După 16 etape, Genoa e pe locul 6 în Serie A, cu 26 de puncte, unul mai puțin decât ocupanta locului 5, Sampdoria. Lider e Juventus, cu 39 de puncte, urmată de AS Roma (36), Lazio și Napoli (ambele cu 27 de puncte). 

Presa din Bulgaria a scris că Buș ar fi fost monitorizat inclusiv de Parma, Udinese, Cesena și Legia Varșovia, iar transferul în capitala Poloniei a picat în ultimul moment.

9 goluri a marcat Sergiu Buș pentru Corona Brașov, ultima formație pentru care a jucat în Liga I. 

1,5 milioane de euro este cota de piață a clujeanului, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. 

95 de milioane de euro valorează lotul celor de la Genoa, conform aceluiași site de specialitate.

 

 

Comenteaza