Gică Hagi i-a repatriat pe Gabi Iancu și Dragoș Nedelcu. De ce a făcut acest gest: "Am zis că e momentul să fim sensibili!"

Gică Hagi i-a repatriat pe Gabi Iancu și Dragoș Nedelcu. De ce a făcut acest gest: "Am zis că e momentul să fim sensibili!"
| Foto: digisport.ro

Gică Hagi l-a transferat pe Gabriel Iancu de la Akhmat Grozny și pe Dragoș Nedelcu de la Fortuna Dusseldorf.

Cei doi s-au format la Academia Hagi și s-au întors astfel la Farul, clubul care le-a oferit trecerea de la nivel de juniori la seniori. La conferința de presă premergătoare meciului cu Chindia, lui Gheorghe Hagi (56 de ani) i s-a cerut să dezvăluie motivele pentru care i-a readus pe Iancu și Nedelcu la echipă.

"Regele" a lăsat de înțeles că i-a transferat pe cei doi pentru a-i ajuta să-și relanseze cariera, lucru care, automat, ar ajuta-o și pe Farul. În plus, Hagi crede că Iancu și Nedelcu pot contribui la obținerea unui loc în play-off. Momentan, Farul este pe locul 6 în Liga 1, cu 35 de puncte. 

"Am zis că e momentul să fim sensibili, pentru că i-am crescut aici și să îi ajutăm, dar și ei să ne ajute pe noi! Iancu a mai făcut asta o dată, a devenit cel mai bun marcator și pasator din România, iar Nedelcu era cel mai bun închizător din prima ligă cât a fost la noi și sperăm să-și recapete forma și poziția de mijlocaș defensiv.

Sunt doi jucători valoroși, care ne pot ajuta să intrăm în play-off, dar trebuie să fie concentrați 100% până în vară. E imposibil să ținem salariile pe care Nedelcu sau Iancu le au, dar vom vedea ce va mai fi în viitor.

Nu știu ce clauză e în contractul lui Nedelcu, dar oricum nu îi garantează nimeni lui că va juca toate meciurile, el trebuie să muncească pentru un post de titular", a mărturisit Hagi.

După patru ani și jumătate, Nedelcu s-a întors la clubul care l-a format și l-a propulsat în fotbalul mare. În august 2017, FCSB îl cumpăra pe Dragoș Nedelcu de la Viitorul (actuala Farul) pentru puțin peste două milioane de euro. 

După un început bun, Dragoș Nedelcu avea să piardă postul de titular la FCSB, apoi chiar și lotul roș-albaștrilor. Acesta a fost lăsat să joace o bună perioadă de timp la echipa secundă a celor de la FCSB, în Liga 3. Acum, el speră să își relanseze cariera și chiar să revină la echipa națională. 

(Cum o să fie să lucrezi din nou cu Gică Hagi?) "O să fie foarte frumos. Este principalul motiv pentru care m-am întors. Îmi doresc să facem lucruri frumoase împreună și să ne îndeplinim obiectivele. (Un trofeu la Constanța) Ar fi un vis de mic copil. Aici am crescut și îmi doresc să fac oamenii fericiți prin jocul meu și să îmi ajut echipa cât mai mult.

(Speri să revii la echipa națională?) Da, îmi doresc să joc bine, în primul rând, să fiu sănătos, iar restul lucrurilor vor veni după aceea”, a declarat Dragoș Nedelcu, pentru contul de Youtube al clubului constănțean, potrivit digisport.ro.

Comenteaza