Ghiţă Mureşan: România are nevoie de un lider, dar va creşte mult după Eurobasket

Ghiţă Mureşan: România are nevoie de un lider, dar va creşte mult după Eurobasket
Ghiţă Mureşan, singurul român care a evoluat în NBA, a fost prezent la Cluj, la meciurile Grupei C a Eurobasket, în care România nu a câştigat însă nicio întâlnire. Big Ghiţă a vorbit despre ce a însemnat organizarea acestei competiţii la noi în ţară, viitorul baschetului românesc, dar şi despre felul în care doreşte să se implice pentru a sprijini progresul sportului cu mingea la coş.

Ghiţă Mureşan (46 de ani) a sosit la Cluj-Napoca cu circa două săptămâni înaintea debutului Grupei C a Eurobasket, în care au evoluat Spania, Croaţia, Muntenegru, Cehia, Ungaria şi România. S-a implicat în partea de organizare, dar a fost şi ambasador al baschetului românesc, fiind liantul dintre numeroşii reprezentanţi ai NBA sosiţi la Cluj şi organizatori.

"Evenimentul de la Cluj este un mare beneficiu pentru baschetul românesc. Toţi copiii care au fost prezenţi în sală s-au fotografiat cu jucătorii celor şase echipe, au primit autografe, au strigat <Hai, România> sau pur şi simplu au privit la TV. Ei sunt copii care mâine vor dori să facă baschet. Baschetul va creşte mult în România după Eurobasket. Am fost plăcut surprins să văd oameni din toată ţara, din Craiova, Iaşi, Timişoara, Constanţa, Bucureşti, să văd mulţi antrenori şi jucători printre miile de fani. Echipa noastră nu a câştigat, dar sunt mândru de băieţi pentru că au luptat şi pot deveni mai buni. Cred că au învăţat enorm din această experienţă", a declarat Ghiţă Mureşan, pentru News.ro.

El spune că organizarea evenimentului de la Cluj i-a impresionat pe cei sosiţi de peste Ocean şi nu au fost puţini. Antrenori din NBA, scouteri, manageri ai echipelor din liga nord-americană sau oficiali NBA, dar şi ai FIBA s-au declarat încântaţi.

Reportajul integral AICI. 

Comenteaza