Gânduri mari pentru Transylvania Open. Organizatorii speră ca turneul să devină WTA500

Gânduri mari pentru Transylvania Open. Organizatorii speră ca turneul să devină WTA500
| Foto: Transylvania Open

Directorul competiției, Patrick Ciorcilă, a vorbit despre modul în care turneul de la Cluj ar putea deveni chiar mai important în calendarul tenisului feminin.

În prezent, Transylvania Open se bazează pe o licență închiriată din Statele Unite ale Americii, însă organizatorii își propun ca în viitorul apropiat să cumpere o licență, care să ofere o stabilitate și mai mare.

Mai mult, având în vedere că turneul a fost votat drept ceă mai bună competiției WTA250 a anului în 2022, Patrick Ciorcilă speră ca Transylvania Open să facă pasul la nivel următor și să devină turneu WTA500.

Cu toate acestea, directorul turneului a explicat că procedură este una extrem de complicată și ar putea dura ani întregi pentru a reuși o astfel de schimbare.

"Muncim foarte mult pentru a avea o licență a noastră, să obținem o licență care să ne rămână. Vrem să reușim să ținem acest turneu pe termen lung, să avem predictibilitate în ceea ce înseamnă perioada din an. Acum, în fiecare an trebuie să vedem de unde putem să închierem acest turneu, unde putem să ne situăm din punct de vedere al calendarului.

Obiectivul meu e ca începând cu următoarea ediție să știm că avem un plan pe 5-10 ani. Deja a devenit un brand foarte cunoscut și vrem să creștem. Există varianta de a schimba perioadă, să ne mutăm la începutul anului. Sunt multe necunoscute. Cu siguranță în următoarea lună vom afla foarte multe, se discută calendarul pe 2024 și 2025. Vreau să oferim predictibilitate tuturor. Orașul merită, sala merită.

Din punct de vedere organizatoric și logistic avem tot ce avem nevoie pentru a organiza un turneu WTA500 în acest moment. Chiar și jucătoarele au spus că e un turneu de nivel 500. Facilitățile sunt extraordinare. Am spus-o și anul trecut, îmi asum în continuare că ne dorim mult să ajungem la nivel de WTA500 în viitor.

Nu cred că e un obiectiv pe care să îl putem realiza foarte rapid. Va dura mai mulți ani, trebuie crescut treptat. Turneul de la Linz, care va deveni de 500, cred că are o istorie de peste 20 de ani. Trebuie să dezvoltăm experiențe, oamenii să fie familiari cu brand-ul și apoi să facem pasul următor.

Turneele de 500 sunt în număr de 17 la nivel mondial și niciunul nu e de vânzare sau de închiriat. Noi suntem la pândă, de aceea dorim să deținem un turneu 250 pentru a face acel pas în momentul când cineva vrea să se retragă sau nu va fi pregătit. Nu știu când, dar sunt 100% sigur că vom avea aici un turneu WTA500", a explicat Patrick Ciorcilă la ZIUA Live.

Comenteaza