Video Foto Galeriile "U" și CFR au uitat de rivaliate la meciul de pace de la Cluj, în prezența a 5.000 de oameni / VIDEO emoționat cu RUSLANA interpretând „Imagine”

Galeriile "U" și CFR Cluj au uitat de rivalitate, miercuri seara, la meciul amical pentru pace din Gruia, dintre campioana României și Dinamo Kiev. La evenimentul, în deschiderea căruia a avut loc și un  concert, a participat și edilul Emil Boc. 

După ce miercuri dimineață s-a întâlnit cu Mircea Lucescu în centrul orașului, Emil Boc a acceptat invitația antrenorului la meciul pentru pace dintre CFR Cluj și Dinamo Kiev. Edilul a vorbit la superlativ despre ceea ce s-a întâmplat în Gruia și a dezvăluit momentele care l-au impresionat.

“Am fost la meciul de fotbal pentru pace, pentru ceea ce înseamnă sprijin umanitar pentru Ucraina. A fost un meci frumos între CFR Cluj și Dinamo Kiev. A fost un gest extraordinar făcut de România, făcut de Cluj, unde concertul din deschidere a fost emoționant. Am văzut lacrimi în ochii multor oameni și dorința de a curma acest război nelegitim.

M-a impresionat că galeria de la “U” a fost prezentă pe stadionul CFR-ului și și-au susținut echipa prin câteva scandări decente, în timp ce galeria CFR-ului a făcut la fel, iar ambele au susținut România. E un moment care arată normalitatea de la Cluj. Noi ca Primărie susținem “U” Cluj, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne bucure un succes la CFR-ului”, a spus Emil Boc la Napoca FM.

Înaintea partidei, pe o scenă în forma hărţii Ucrainei, amplasată la mijlocul terenului şi pe care se aflau 200 de refugiaţi ucraineni, mai multe artiste din ţara vecină, între care Ruslana, fostă câştigătoare a concursului Eurovision, au interpretat câteva melodii.

Jucătorii celor două echipe au intrat pe teren, purtând pe umeri steagul Ucrainei și fiind însoțiți de copii refugiați la Cluj. Vlăduța Lupău și Julia Sanina au interpretat imnurile celor două țări, iar cei prezenți în Gruia au ținut un minut de reculegere în memoria ucrainenilor pieriți în război. 

După finalul partidei, Ruslana şi Adela Todoran au interpreta melodia „Imagine” a lui John Lennon.

CFR Cluj și Dinamo Kiev au remizat alb, scor 0-0, în amicalul caritabil de pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”. Toate încasările din bilete și donații vor merge către un ONG care sprijină refugiații ucraineni. Pe stadion au fost aproximativ 5.000 de persoane. 

Comenteaza