Galamaz va da în judecată firma de pază şi pe suporterul violent

Galamaz va da în judecată firma de pază şi pe suporterul violent
"Banii pe care îi voi obţine îi voi dona pentru copiii cu probleme din sectorul şase", a menţionat fotbalistul.

Fundaşul central al echipei Steaua George Galamaz a declarat, într-o conferinţă de presă, că va da în judecată firma de pază care s-a ocupat cu securitatea la meciul cu Petrolul şi pe suporterul care l-a lovit în timpul partidei, urmând ca eventualele daune materiale să le doneze copiilor.

"Sper ca legea să-şi facă datoria în privinţa suporterului. Îi zic suporter pentru că m-a rugat mama să nu-l jignesc. Voi încerca să dau în judecată firma de pază. Banii pe care îi voi obţine îi voi dona pentru copiii cu probleme din sectorul şase. Nu vreau să obţin eu niciun venit, vreau să ajut. Am făcut deja o declaraţie la poliţie. Sper ca lucrurile să treacă pe făgaşul normal şi să fie aspru pedepsit", a spus Galamaz.

El a menţionat că vrea ca suporterul care l-a lovit să fie aspru pedepsit pentru a nu mai exista un caz asemănător în viitor. "Suporterul acesta trebuie dat exemplu. Dacă va scăpa uşor, poate fi un alt caz asemănător în timp. Orice băieţaş care va mai dori să intre pe teren trebuie să se gândeasc de o sută de ori. Nu e normal să facă un asemenea gest. Deocamdată, am dat doar o declaraţie la poliţie, pentru că eu sunt partea vătămată. Poliţia s-a autosesizat în acest caz. Voi avea o discuţie cu avocaţii să văd cum trebuie să abordez această problemă, vreau să fie un exemplu acest caz", a mai spus fundaşul.

Galamaz crede că Dragoş Petru Enache fost învăţat de avocaţi să-i dea în judecată pe Novak Martinovici şi pr Răzvan Stanca, jucătorii Stelei care l-au lovit în meciul cu Petrolul. "A fost învăţat de cineva. Încearcă să mute atenţia spre Martinovici şi Galamaz", a explicat el.

După ce a văzut radiografiile, Galamaz este convins că suporterul avea ceva în mână atunci când l-a lovit. "Am văzut radiografiile. Cred că a avut ceva în mână. Osul s-a înfundat şi numai de la o lovitură cu un obiect se întâmplă aşa ceva", a precizat fundaşul stelist.

George Galamaz vrea ca orice stadion românesc să devină un loc sigur pe viitor. "S-au arătat câteva bube ale fotbalului românesc. Nu putem merge aşa înainte. Trebuie să punem punctul pe i. Doresc ca eu să fiu primul şi singurul exemplu de acest fel. Trebuie să se schimbe legile de organizare. Trebuie ca stadionul să devină un loc civilizat în care să poţi merge cu familia. Eu acum nu mă pot duce cu familia, cu copilul la un meci. Trebuie să se schimbe aceste lucruri", a adăugat el.

Întrebat dacă familia lui Dragoş Petru Enache l-a contactat, Galamaz a precizat că nu a vorbit cu părinţii acestuia. "N-am ce să spun familiei lui. Trebuia să-l educe înainte, acum e târziu. E băiat mare şi trebuie să răspundă pentru faptele lui", a mai spus George Galamaz.

Meciul Petrolul Ploieşti - Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, săptămâna trecută, după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză.

Un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz. Mai mulţi jucători ai Stelei l-au lovit cu picioarele pe fanul care a pătruns pe teren, în încercarea de a-l imobiliza. După ce forţele de ordine au calmat spiritele şi l-au reţinut pe suporterul respectiv, arbitrul Robert Dumitru a eliminat doi jucători stelişti, pe Martinovici şi pe portarul Stanca, pentru loviturile aplicate fanului ploieştean. Meciul a fost reluat, dar în scurt timp o petardă aruncată din tribune l-a rănit pe portarul stelist Tătăruşanu, care intrase în locul lui Stanca. După acest nou incident, arbitrul a decis oprirea partidei.

George Galamaz a fost diagnosticat cu o fractură de os zigomatic.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că în timpul desfăşurării partidei de fotbal Dragoş Petru Enache, aflat în tribune, a pătruns pe terenul de joc şi l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelist George Galamaz.

 

Etichete
Comenteaza