Gafa lui Veselovsky duce „U” spre înfrângere la Ploiești

Gafa lui Veselovsky duce „U” spre înfrângere la Ploiești
Omul cel mai valoros în nenumărate meciuri ale sezonului, Veselovsky a greșit decisiv în repriza secundă la singurul gol al partidei, reușit de Ipsa.

Un sentiment de nedreptate a planat asupra stadionului din Ploiești atunci când tocmai Robert Veselovsky a greșit într-un moment critic pentru a-i permite fundașului Kristijan Ipsa să aducă o primă victorie pe teren propriu după cinci meciuri Petrolului Ploiești.

Ghidată din tribune de către Mihai Teja - noul antrenor din umbră al gazdelor - echipa ploieșteană a diminuat speranțele Universității de a rămâne în Liga I și mai mult la capătul unui meci care a început exploziv, dar care a devenit tot mai șters odată cu trecerea timpului.

Meciul de la Ploiești a început în forță, iar așezarea în teren a celor două echipe promitea un fotbal deschis, cu goluri. Deschis a fost, dar golurile au lipsit din prima repriză. Parcă presat de situația în care se află echipa sa, Adrian Falub a început cu un trident ofensiv format din Nuno Viveiros, Justin Mengolo și Vlad Morar care a pus în pericol echipa gazdă încă din primele minute.

Gevaro Nepomuceno l-a testat pe Veselovsky cu un șut de la distanță, dar Petar Jovanovic a semnat cea mai mare ocazie a primelor 45 de minute. Bosniacul și-a văzut șutul cu latul din minutul 7 respins excelent de portarul Pecanha după ce o combinație în viteză pe stânga l-a eliberat pe Vlad Morar pentru a-i centra colegului său.

Prima jumătate a meciului a mai consemnat și alte trei intervenții bune ale lui Veselovsky, la șuturile de la distanță ale lui Nepomuceno, Ioan Filip și Laurențiu Marinescu. Toto Tamuz a trimis cu capul peste poartă înainte de a fi schimbat ca urmare a unei accidentări, iar reușita lui Morar a fost anulată pentru o presupusă poziție de offside.

Faza a părut să fie trasă la indigo la începutul reprizei secunde, atunci când Patrick N'koy a înscris, dar a fost semnalizat în offside la o minge trimisă peste apărare. Doar câteva minute mai târziu a avut loc momentul decisiv al meciului, iar Veselovsky a fost din nou în prim plan, dar de data asta pentru o uriașă gafă.

Portarul slovac a ieșit inexplicabil de mult de pe linia porții la o centrare, dar nu a reușit să prindă mingea. Aceasta a sărit inițial la Filip și apoi la Ipsa, care a trimis un șut puternic ce și-a găsit loc spre poartă prin toți jucătorii aflați în careu să acopere ieșirea lui Veselovsky. Golul a cam pus capac meciului, ocaziile decente urmând a fi practic inexistente până la final.

În ciuda unor schimbări ofensive și a introducerii pe teren a lui Valentin Lemnaru, Lorant Kovacs și Andreas Calcan, clujenii nu au reșit să-și fabrice nici măcar o ocazie adevărată. Poarta a fost testată fără succes doar prin șuturi slabe de la distanță, iar finalul meciului a găsit echipa lui Adrian Falub neinspirată și mult prea grăbită în a pune capăt acțiunilor de atac.

Situația din clasament a devenit astfel tot mai critică pentru „U”, care mai are trei meciuri la dispoziție pentru a căuta o salvare.

Vezi aici desfășurarea live a meciului.

Petrolul Ploiești - „U" Cluj 1-0 (0-0)

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Ipsa, Satli, Peteleu - Filip, Marinescu - Nepomuceno (Vasilache '77), Tchite (Kronaveter '59), Astafei - Tamuz (N'Koy '41); Antrenor: Valentin Sinescu

„U" Cluj: Veselovsky - Jovanociv, Skvorc, Munteanu, Bambara - Cristocea (Lemnaru '63), Neag (Calcan '70), Ceppenini - Viveiros, Morar, Mengolo (Kovacs '81); Antrenor: Adrian Falub

Marcator: Ipsa ('53)

Cartonașe galbene: Kronaveter ('72), Satli ('87) / Jovanovic ('69)

Arbitru: Lucian Rusandru

Stadion: Ilie Oană, Ploiești

Comenteaza