Gabi Mureșan: “Derby-ul de la Cluj, ca un meci de cantonament în Antalya”

Gabi Mureșan: “Derby-ul de la Cluj, ca un meci de cantonament în Antalya”

Fostul căpitan al CFR Cluj, Gabriel Mureșan, susține că fără spectatori meciul de duminică seara cu FCSB s-a transformat dintr-o adevărată finală în lupta pentru titlu într-un joc cu iz de dispută amicală de prin Antalya.

Jucătorul care a câștigat numeroase trofee cu CFR a declarat că, dacă FCSB pierde în Ardeal, poate să îi ia adio de la titlu, conform Pro Sport. „Îmi doresc ca CFR să câștige acest meci, dar din păcate e greu să dai valoare la acestui meci fără spectatori. Indicațiile antrenorilor se vor auzi foarte bine la TV de pe marginea terenului, iar jucătorii nu prea se pot motiva dacă nu aud și încurajările spectatorilor.

Nici fotbaliștii lui Bogdan Vintilă nu se pot motiva în plus. Când jucam în Ghencea sau pe Național Arena și îi vedeam și auzeam pe suporterii Stelei cum ne huiduie, mă ambiționam și mai tare. O văd pe CFR Cluj favorită, deoarece Dan Petrescu știe să joace foarte bine partidele importante, iar adversarii lui au avut probleme și prin meciurile amicale.

FCSB de azi este Steaua adevărată pentru că echipa lui Becali a dat continuitate. Eu mă luptam la titlu cu Steaua lui Mirel Rădoi, iar noi nu putem să spune că Rădoi nu a jucat la Steaua”, a spus Mureșan.

„CFR a avut în plus liniște din partea conducerii; după jocuri oficialii nu ieșeau pe la televizor să facă circ sau să își critice jucătorii după meciuri mai slabe. Cu o astfel de liniște și după multă muncă era evident că trofeele veneau unul după altul.

Dacă CFR câștigă, atunci Steaua lui Becali poate să își ia adio de la titlu. Vor pierde și puncte, dar o să le scadă foarte tare și moralul. Nu văd cum Vintilă o să mai poată să își motiveze jucătorii când ei știu că o eventuală înfrângere în Gruia le taie aproape definitiv elanul în lupta pentru titlu de campioni”.

Comenteaza