FRF: Preşedintele CFR Cluj aruncă pisica şi escamotează lacunele

FRF: Preşedintele CFR Cluj aruncă pisica şi escamotează lacunele
Reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal (FRF) susţin că angajaţii CFR Cluj nu cunosc îndeajuns regulamentele interne şi internaţionale, iar intervenţiile televizate ale preşedintelui Iuliu Mureşan reprezintă o încercare de "aruncare a pisicii" şi de "escamotare" a acestui fapt.

„Constatăm cu mâhnire că aruncatul pisicii reprezintă, în ultima perioadă de timp, o nefericită preocupare a președintelui FC CFR 1907 Cluj, dr. Iuliu Mureșan, întru escamotarea serioaselor lacune ale propriilor subordonați în ceea ce privește documentarea și cunoașterea regulamentelor interne și internaționale", precizează reprezentanţii FRF într-un comunicat de presă intitulat „Aruncarea pisicii, mijloc de examotare a lacunelor", postat pe site-ul oficial al forului.

Reprezenatnţii FRF susţin în cadrul comunicatului respectiv că preşedintele „feroviarilor" „a izbutit o nouă și regretabilă intoxicare a opiniei publice", când a susţinut recent întro emisiune televizată că regulementul tragerii la sorţi pentru sferturile Cupei României ar fi fost modificat, fără informarea nimănui, cu puţin înainte de efectuarea operaţiunii respective.

„De fapt, articolul 31.6.1. din ROAF, referitor la procedura tragerii la sorți a optimilor, sferturilor de finală și a semifinalelor Cupei României, a fost completat și modificat de Comitetul Executiv al FRF în cadrul ședinței sale din data de 5 aprilie 2012.Astfel, echipele calificate în „sferturi" și, respectiv, în semifinale fac parte dintr-o singură urnă, fără a mai exista capi de serie. CFR Cluj ar fi trebuit să știe acest lucru și să nu se lanseze în afirmații nefondate (...)", au precizat reprezentanţii FRF.

În comunicatul de presă amintit este indicat şi faptul că dorinţa conducerii CFR ca la meciul de cupă cu Dinamo să fie delegată o brigadă străină este, conform hotărârilor Comitetului Executiv și ale Comitetului de Urgență ale FRF reprezintă o doleanţă aplicabilă Ligii I, nu şi Cupei României şi a existat totodată un termen-lipită de depunere a solicitărilor.

În prima parte a comunicatului preşedintelui CFR Cluj i se reproşează faptul că a încercat să plaseze în responsabilitatea FRF „incapacitatea oficialilor abilitați ai grupării din Gruia de a interpreta corect chestiunea eligibilității jucătorilor în cupele europene", (în cazul deja cunoscut când „feorviarii" au inclus în lotul pentru un meci din preliminariile Ligii Campionilor doi fotbalişti care nu aveau drept de joc).

 

Comenteaza