FRF aşteaptă după TAS ca să pornească Liga I

FRF aşteaptă după TAS ca să pornească Liga I
Specialiştii" din FRF şi LPF au termen până pe data de 6 iulie, când va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv, pentru a găsi o soluţie prin care să se poată pune în aplicare sistemul competiţional cu 18 echipe în Liga I, a anunţat astăzi preşedintele federaţiei, Mircea Sandu.

"Domnul Dragomir s-a supărat foarte tare, spunând că iar ne ia DNA-ul. Şi a plecat. Păcat, pentru că lucrurile au decurs normal. Dacă Universitatea Cluj are o hotărâre favorabilă (n.r. - la TAS), ce facem? Jucăm cu 17 echipe, cine va fi a 18-a? Şi am spus să se întâlnească secretarul general al ligii cu secretarul general al federaţiei, să se întâlnească cu oamenii care se ocupă de competiţii. Să se gândească la baraje, nu ştiu, habar nu am. Să se ocupe, să găsească o soluţie. Asta a fost cu sistemul competiţional, a rămas ca la început, nu ştim încă ce se va întâpla. Vom avea un Comitet Executiv pe data de 6 iulie. Să găsească o soluţie să fie 18 echipe. De ce? Pentru că liga doreşte să aibă contractul în derulare (n.r. - al drepturilor TV), să vină bani în fotbal, să-i dea mai departe. Să se întâlnească specialiştii să găsească soluţii. Nu ştiu, să se modifice regulamentul, să-i dai o aplicare retroactivă, nu ştiu. Au timp până la decizia TAS", a declarat Sandu într-o conferinţă de presă, organizată după şedinţa de vineri a Comitetului Executiv al FRF.

Preşedintele FRF a precizat că logica îi dictează că în Liga I ar trebui să activeze un număr de 16 echipe după ce Rapid şi Universitatea Cluj nu au primit licenţa pentru sezonul viitor, dar trebuie aşteptat verdictul TAS în ceea ce priveşte licenţierea clubului clujean: "Acestea sunt prevederile regulamentare, chiar dacă tot Comitetul Executiv a decis să fie până în 2018 un număr de 18 echipe în Liga I. Eu am estimat că trebuie să restrângem, s-a întâmplat natural şi la Liga a II-a şi la Liga I. S-a intrat în insolvenţă, mâine-poimâine vom avea şi falimente, aşa e viaţa într-o economie de piaţă dacă nu ne drămuim bine bugetele. În astfel de condiţii, pe care nu le-am prevăzut, faptul că nu au obţinut licenţă... Criteriul sportiv a fost clar, cad locurile 18, 17, 16 şi 15. Se completează cu locurile unu şi doi din liga secundă. Numai că a apărut licenţierea pe care două cluburi nu au obţinut-o (n.r. - Rapid şi U Cluj). Logica mea a spus că trebuie să rămână 16 echipe. Nu puteam decide însă astăzi nimic de vreme ce Univeristatea Cluj are un proces pe rol. Înţeleg că maxim pe 5 iulie va obţine o decizie TAS. Dacă decizia TAS este favorabilă, atunci Universitatea Cluj este a 17-a echipă".

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a părăsit nervos şedinţa Comitetului Executiv al FRF, care s-a desfăşurat, vineri, la Casa Fotbalului.

Dragomir a venit la sediul federaţiei însoţit de Cătălin Ciubotă, avocatul LPF care s-a ocupat de negocierea contractului pentru drepturile TV ale partidelor din Liga I şi care este în continuare prezent la şedinţa Comitetului Executiv.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, militează pentru o primă ligă cu 16 sau 17 echipe, câte rămân după procesul de licenţiere, în timp ce Dragomir doreşte 18 echipe în primul eşalon, ca în sezonul trecut, pentru a nu fi afectat contractul cu deţinătorii drepturilor TV.

Etichete
Comenteaza