Franţa, Grecia, Danemarca, Rusia şi Suedia, ultimele echipe calificate direct la Euro 2012. Vezi cine merge la baraj

Franţa, Grecia, Danemarca, Rusia şi Suedia, ultimele echipe calificate direct la Euro 2012. Vezi cine merge la baraj
Marţi s-au disputat ultimele meciuri din cadrul grupelor preliminare pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal din 2012.

În urma meciurilor de marţi, din cadrul preliminariilor Euro 2012, au fost decise numele celor zece echipe care se califică direct la competiţie, alături de ţările gazdă, Ucraina şi Polonia.

Cele zece naţionale calificate la EURO 2012 sunt:

Germania, Anglia, Olanda, Spania, Italia - calificate deja înainte de meciurile de marţi, respectiv Franţa, Rusia, Grecia, Danemarca şi Suedia, ultima calificată drept ocupanta locului 2 dintr-o grupă cu cele mai multe puncte.

În afară de echipele menţionate mai sus, opt echipe vor disputa barajul pentru calificare:

Portugalia, Irlanda, Turcia, Estonia, Bosnia, Croaţia, Muntenegru, Cehia.

Campionatul european de fotbal, EURO 2012 se va disputa vara viitoare în Ucraina şi Polonia. La competiţie vor participa 16 echipe: cele două ţări gazdă, cele zece naţionale calificate direct în urma preliminariilor şi cele patru câştigătoare ale meciurilor de baraj.

Amintim că naţionala României a ratat calificarea la Euro 2012, clasându-se pe locul 3 în grupa D. În meciul decisiv pentru locul întâi în această grupă s-au întâlnit marţi seară Franţa şi Bosnia-Herţegovina. Bosniacii, care aveau nevoie de victorie, au condus cu 1-0 dar au fost egalaţi în minutul 78, când Nasri a transformat un penalty. Meciul s-a încheiat 1-1, astfel că Franţa se califică de pe locul 1, iar Bosnia va merge la baraj.

 

 

 

Comenteaza