Franța e în sferturile Euro U21 după a doua victorie la Cluj, iar Norvegia e prima eliminată a grupei

Franța e în sferturile Euro U21 după a doua victorie la Cluj, iar Norvegia e prima eliminată a grupei
| Foto: uefa.com

Franța a învins-o cu 2-1 pe Norvegia în al doilea meci al grupei D, jucat la Cluj-Napoca pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” și s-a calificat în sferturile de finală ale Euro U21.

Franța venea pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca după o victorie cotroversată, la limită, 2-1 împotriva Italiei pe Cluj Arena, în timp ce Norvegia era în căutarea primelor puncte după înfrângerea 1-2 împotriva Elveției pe stadionul din Gruia.

Norvegienii au început bine și acest al doilea meci al grupei, iar în minutul 9 au avut o șansă bună de gol, care nu s-a concretizat.

Franța încearcă și ea să surprindă încă din primul sfert al partidei, însă mingea trimisă de Chotard din afara careului trece pe lângă poartă.

Echipele au plimbat mingea dintr-o jumătate de teren în alta, însă tabela a rămas neschimbată la finalul primei reprize.

După ieșirea de la cabine, Franța a fost imediat periculoasă, dar Caqueret luftează din interiorul careului (minutul 51). Reprezentativa Cocoșului Galic a continuat să caute deschiderea scorului la fazele următoare.

Le Bleu deschide scorul în minutul 57 prin Michael Olise după o centrare à la manual dată de Adli la un contraatac rapid.

Selecționerul Franței decide să schimbe la câteva minute după ce echipa sa a deschis scorul și introduce nu mai puțin de trei jucători în același timp. Printre cei schimbați este și Adli, jucătorul cu pasa decisivă. Acesta avea și un cartonaș galben.

Iese și marcatorul Olise, care s-a accidentat în după o fază de atac. Franța devine tot mai periculoasă, iar statutul de favorită începe să se vadă din ce în ce mai mult în teren după două ocazii mari de a se desprinde.

Norvegia nu renunță și încearcă egalarea în două rânduri (min. 73) dar defensiva Franței e la posturi.

La meciul de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca au fost prezenți 1.507 spectatori.

Nordicii încearcă din nou să egaleze spre final (min. 87), însă mingea trimisă puternic de Sebulonsen pe centrul porții este reținută de Chevalier.

Francezii ratează șansă de a marca golul de 2-0 după două ocazii mari în minutul 92, iar norvegienii ratează și ei egalarea la un ultim corner după ce la acea fază a încercat să înscrie și portarul Klaesson.

Jucătorul meciului a fost numit Michael Olise, marcatorul unicului gol al partidei.

Comenteaza