Video Fotbaliştii de la "U" Cluj au învăţat cum să ofere PRIM AJUTOR pe teren şi nu numai

Fotbaliştii de la "U" Cluj au învăţat cum să ofere PRIM AJUTOR pe teren şi nu numai
| Foto: Facebook

Instructorii de la "Academia de Prim Ajutor" au ajuns la echipa Universităţii Cluj şi i-au învăţat pe fotbaliştii clujeni masajul cardiac şi alte manevre de urgenţă care pot salva vieţile celor din jur la nevoie. 

"Academia de Prim Ajutor" este un proiect curajos inițiat de tineri medici pentru a aduce cursurile de prim ajutor mai aproape de fiecare dintre cetăţeni. Să înveți primul ajutor poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte chiar şi în cazul sportivilor.

Şi în fotbalul românesc au fost situaţii în care fotbaliştii au avut nevoie de prim ajutor chiar pe teren. Pe 5 octombrie 2000, Cătălin Hîldan, în vârstă de 24 de ani, a suferit un stop cardiac în timpul unui amical susținut de Dinamo la Oltenița și s-a stins din viață, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.

Elevii lui Erik Linkar au învăţat manevre de resuscitare de la medicii clujeni. "Astăzi am învățat cum putem interveni pentru a acorda primul ajutor atât pe teren, dar și în afara lui. Mulțumim, Academia de Prim Ajutor pentru cursul plin de informații utile!", au transmis fotbaliştii de la Universitatea Cluj. 

Comenteaza