Forţat să plece! Cadu se apropie de finalul contractului cu CFR VIDEO

Forţat să plece! Cadu se apropie de finalul contractului cu CFR VIDEO
Căpitanul "feroviarilor" se află pe final de carieră, iar conducerea ia în calcul renunţarea la omul alături de care a câştigat toate trofeele din istorie.

Ricardo Cadu se confundă, practic, cu cele mai mari performanţe ale CFR-ului, contribuind la toate trofeele câştigate de echipa lui Arpad Paszkany în istorie. Cu toate acestea, principalul finanţator al "feroviarilor" e tentat să renunţe la serviciile lui sale după evoluţiile modeste din acest an, spun sursele ZIUA de CLUJ. 

"E nevoie de o întinerire a echipei, e nevoie de sânge proaspăt", spunea în urmă cu ceva timp preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan. Reconstrucţia va începe la Cluj încă din această iarnă, iar printre cei vizaţi pentru despărţire se numără şi Ricardo Cadu. Fundaşul central are unul dintre cele mai slabe sezoane din toată cariera. A început prost campionatul, a avut un conflict dur cu Mircea Rednic şi l-a continuat la fel de prost, cu toate că antrenorul Petre Grigoraş l-a jucat meci de meci. Forma slabă coroborată cu salariul lunar de 35.000 de euro (fără bonusurile aferente contractului) i-a determinat pe conducători CFR-ului să ia în calcul înlăturarea acestuia de la echipă. Strategia e simplă, dar eficientă! Cadu va intra în iarnă în ultimele şase luni de contract, iar clubul nu s-a grăbit să-i ofere o prelungire. Sursele ZIUA de CLUJ susţin că fotbalistul va fi chemat, totuşi, la negocieri după întreruperea campionatului şi va primi o nouă ofertă, dar pe un salariu aproape înjumătăţit, propunere ce va fi , mai mult ca sigur, declinată de portughez.

Cadu a sosit în Gruia în 2006, iar de atunci e nelipsit din echipă. S-a impus în vestiar şi are o relaţie apropiată şi cu conducerea clubului, având "fir direct" mereu cu preşedintele Iuliu Mureşan. De altfel, chiar oficialul „feroviarilor" a recunoscut că uneori se consultă cu fundaşul portughez în luarea unor decizii importante. „Mai vorbim, eu discut cu Ricardo şi ne consultăm când sunt de luat anumite hotărâri. Când iau o măsură la echipă îl întreb şi pe Cadu. Mi se pare normal să se întâmple aşa", a spus Mureşan. În ultima perioadă relaţiile s-au mai deteriorat, iar jucătorul ar putea să-şi încheie cariera la CFR Cluj mai devreme decât s-ar fi aşteptat.

Exemplul Tony

Atunci când un fotbalist nu dă randamentul dorit, CFR Cluj taie şi spânzură. Un exemplu elocvent este Tony da Silva, fost căpitan al echipei şi dublu câştigător al Ligii I cu formaţia din Gruia. La finalul turului de campionat în 2010, fundaşul dreapta a fost anunţat că nu mai face parte din planurile CFR-ului. Ulterior, Tony a ajuns să se antreneze cu juniorii clubului, iar în final şi-a reziliat de comun acord contractul.


Gabi Mureşan: "Nu mi-au urat succes, nu mi-au zis nimic"

Nici Gabi Mureşan n-a rămas în cele mai bune relaţii cu conducerea CFR-ului cu toate că a jucat şase ani şi jumătate în Gruia. Mureşan se află în litigiu cu fosta sa echipă, după ce nu şi-a primit ultimele salarii. Fotbalistul a acţionat în judecată clubul „feroviar" şi aşteaptă un verdict favorabil până la finalul lunii. „Sunt bani pentru care am muncit, de la primele de joc mi-am luat şi gândul, dar aici este vorba de salarii. Ceea ce mă deranjează şi m-a deranjat cel mai mult este lipsa de comunicare cu preşedintele şi cu alţi oameni din conducere. Eu i-am căutat pe ei, dar nu mi-a răspuns nimeni la mesaje. După şase ani şi jumătate în care am jucat acolo, n-am primit nici măcar o vorbă bună în vară, când m-am transferat. Nu mi-a urat nimeni nici succes, baftă, nimic. Aşa e lumea din fotbal, azi eşti bun, iar apoi la revedere, eşti gata.", a povestit mijlocaşul pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza