Final dramatic la revenirea lui Sabău. Universitatea Cluj a fost egalată în prelungiri de Hermannstadt

Final dramatic la revenirea lui Sabău. Universitatea Cluj a fost egalată în prelungiri de Hermannstadt
| Foto: FC Universitatea Cluj

Deși au condus la pauză, "Șepcile roșii" au pierdut două puncte mari împotriva sibienilor, în runda cu numărul 7 a sezonului regulat din Superligă.

"Studenții" au început ofensiv jocul și s-au instalat în jumătatea adersă încă din primele secunde ale jocului. Totodată, jocul de pase din primăvară și-a făcut din nou apariția, chiar dacă precizia nu a fost aceeași ca în lunile trecute. După forcing-ul de început al clujenilor, partida s-a echilibrat, ba chiar sibienii au preluat inițiativa.

După ce reușita lui Iancu a fost anulată pentru un offside evident (20), atenția s-a mutat la cealaltă poartă, unde Popa a cerut penalty în urma unei intervenții a lui Muțiu (29). Arbitrul a considerat că atacantul a simulat și și-a menținut decizia chiar și după îndelungi consultări ale reluărilor. Cu 10 minute înainte de finalul timpului regulamentar al primei părți, Balaure a centrat și după ce Miron a respins în două rânduri, balonul a ajuns la Paraschiv, care a deschis scorul (35).

Chiar dacă au părut afectați din punct de vedere moral, "studenții" nu au stat prea mult pe gânduri, au atacat și au marcat golul egalizator chiar în minutul 45, prin Mitrea, care a reluat în plasă centrare lui Nistor din corner. Caruselul de emoții nu s-a încheiat, iar în al treilea minut suplimentar Chipciu a recuperat o minge care a ajuns la Stoica, tânărul atacant a centratla marginea careului mic, de unde Popa și-a pus în valoare calitățile și l-a învins pe Muțiu (45+3).

Emoțiile au continuat pentru clujeni două minute mai târziu, când Mitrea s-a precipitat, a respins greșit o minge, iar Paraschiv nu a iertat din apropiere (45+5). Golul a fost însă anulat, iar Universitatea conducea la pauză cu 2-1.

În startul actului secund, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au încercat să profite de spațiile de apărarea adversă și să înscrie un gol ce se putea dovedi a fi decisiv. Astfel, Popa a scăpat singur de la centrul terenului, dar a ales să dribleze prea mult și a irosit o mare șansă (51). "Șepcile roșii" au controlat în continuare, chiar dacă l-au pierdut pe Alex Chipciu, care a acuzat probleme medicale, iar Popadiuc a trecut și el pe lângă gol (66).

Cuplul din ofensivă Stoica-Popa a părut unul sudat, iar cel din urmă a trimit puternic din marginea careului, dar balonul a lovit bara (74). Replica a venit imediat din partea lui Paraschiv, cel care putea profita de marcajul visător al lui Miron, însă a reluat peste transversală (77).

Deși gazdele au forțat în ultimele minute, Universitatea părea că poate apăra avantajul fragil pe care îl avea. Defensiva a rezistat acțiunilor gazdelor, însă o execuție rar întâlnită în Superligă a fost cea care l-a învins pe Gorcea. În urma unui corner, Oroian a șutat excelent de la distanță, fără șanse pentru portarul clujean (90+2), iar "studenții" au încheiat la egalitate, scor 2-2, și au pierdut două puncte mari.

Comenteaza