Final dramatic la Ploiești. Universitatea Cluj, egalată la ultima fază de Chindia Târgoviște

Final dramatic la Ploiești. Universitatea Cluj, egalată la ultima fază de Chindia Târgoviște
| Foto: FC Universitatea Cluj

În ciuda golurilor superbe marcate de "studenți", formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a obținut un singur punct în duelul din runda numărul 26 din sezonul regulat al Superligii.

Cu un nou sistem și cu debutanții Martic și Nistor în primul 11, Universitatea Cluj a început energic jocul. "Studenții" s-au instalat în jumătatea adversă și au încercat să pună presiune pe adversari. Totuși, prima ocazie concretă a venit abia după un sfert de oră, când Ispas a șutat puternic din lovitură liberă, iar Căbuz a respins cu emoții (15).

Răspunul gazdelor a venit prin Chamed, care a ratat de puțin ținta cu o execuție la colțul lung (16). Deși au părut că și-au pierdut din ritm, clujenii au revenit în ofensivă, iar Ze Gomes a înscris, însă reușita a fost anulată din cauza unui offside (21). În minutele ce au urmat, Cooper a pus probleme apărării oaspeților, cu o reluare puțin pe lângă stâlpul porții lui Gorcea (28) și cu o execuție blocată eroic de Ilie (29).

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău nu s-au intimidat după ocaziile avute de jucătorii Chindiei Târgoviște și au revenit în atac. Eforturile le-au fost în cele din urmă răsplătite, în minutul 43. Thiam a luat o fază pe cont propriu, a driblat patru adversari și l-a învins pe Căbuz cu un șut la colțul lung. Așadar, "Șepcile roșii" conduceau la pauză cu 1-0.

Actul secund a început cum nu se poate mai bine pentru echipa clujeană. La 5 minute de la reluare, Bic a ratat execuția, dar mingea s-a îndreptat către Remacle, a cărui lovitură de cap a fost respinsă de Căbuz în corner. Imediat, la o centrare bună a lui Thiam, Bic a luftat din nou, însă Ze Gomes a profitat și a majorat diferența cu o execuție acrobatică (51).

Inevitabil, "studenții" au făcut pasul înapoi și au redus din turație. În ciuda faptului că nu au avut consistență în atac, gazdele au profitat. La o minge trimisă la marginea careului, Ilie a pus talpa într-un duel cu Godberg Cooper, iar Kovacs a dictat penalty după consultarea monitrului VAR. Gorcea nu a ghicit colțul, iar Neguț și-a readus echipa în joc (64).

Presiunea a crescut în jumătatea Universității Cluj în ultimul sfert de oră, iar gazdele au fost foarte aproape de egalare. După ce Gorcea a intervenit salvator la un șut sub bară trimis de Șerban (77), Popa a reluat cu capul în transversală (81). Tânărul portar al Universității Cluj s-a opus și în prelungiri la execuția lui Buș și a păstrat avantajul echipei sale.

La ultima fază de atac a gazdelor, fundașul central Boldor a găsit o breșă în apărarea clujeană și a reușit să marcheze. Deși "studenții" au acuzat un fault în faza premergătoare, golul a fost validat și partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Comenteaza