Filou Oostende – U-BT, meciul sezonului pentru “studenți”: “Trebuie să facem tot ce ține de noi să ne apropiem victoria”

Filou Oostende – U-BT, meciul sezonului pentru “studenți”: “Trebuie să facem tot ce ține de noi să ne apropiem victoria”
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României se va duela cu cea a Belgiei pentru un loc în sferturile de finală ale Basketball Champions League.

După un parcurs remarcabil în competiția continentală, U-BT Cluj-Napoca se află în fața celui mai important meci al sezonului. “Studenții” întâlnesc Filou Oostende, cu care se luptă pentru un loc în Top 8 Basketball Champions League.

Deși au câștigat partida tur cu 86-75, meciul se anunță a fi unul complicat pentru clujeni. Cu toate acestea, U-BT are atât varianta unei victorii, care i-ar plasa pe Richard&Co. pe primul loc în grupă, dar și o înfrângere la cel mult 4 puncte diferență ar asigura calificarea “studenților” în faza următoare.

“Va fi un meci greu și extrem de important din punct de vedere al rezultatului final. Toată lumea știe care sunt șansele și ce se poate întâmpla. Noi ne concentrăm să obținem victoria. Nu vorbim despre alte aspecte. Mentalitatea noastră este să mergem acolo, să încercăm să învingem și să obținem primul loc.

Suntem bucuroși că există această șansă și trebuie să fim mândri de performanțele reușite până acum. Putem să ne calificăm în TOP 8 și să beneficiem de avantajul terenului propriu. Trebuie să facem tot ce ține de noi să ne apropiem victoria marți.

Oostende au un joc pe care nu îl prea schimbă. Au cam aceeași strategie din punct de vedere al apărării la pick and roll sau la schimbările pe care le fac. S-au luptat pentru fiecare minge în duelul cu Malaga.

Spaniolii au fost cu totul altă echipă, însă asta este istorie. Nu ne gândim la ce s-a întâmplat între cele două. Noi ne concentrăm la evoluția noastră. Oostende este o echipă puternică, evoluează an de an în Champions League și își propun rezultate mărețe”, a spus Mihai Silvășan, antrenorul campioanei României.

La rândul său, căpitanul Patrick Richard a vorbit despre partida care decide soarta clujenilor în Basketball Champions League. “Cu siguranță este un meci mare. Vrem să să câștigăm și să încheiem grupa pe primul loc. Nu calculăm la câte puncte putem pierde, noi ne dorim victoria. Vom fi pregătiți să ne impunem. Nu am fost surprins că Oostende a învins-o pe Malaga.

E rândul nostru să mergem acolo și să câștigăm. Știm că nu au pierdut pe teren propriu de prea multe ori în actualul sezon. Fanilor vrem să le transmitem că avem nevoie de sprijinul lor. E incredibil felul cum ne susțin. Știm că ne aflăm în fața unui joc important, suntem concentrați și sperăm să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat baschetbalistul.

Partida dintre Filou Oostende și U-BT Cluj-Napoca este programată marți, 22 martie, de la 21:00.

Comenteaza