Fetele fotbaliste se destăinuie, la Corner

Fetele fotbaliste se destăinuie, la Corner
Fotbalistele de Champions League ale Olimpiei Cluj sunt invitatele unei dezbateri pe teme variate, programată la Fabrica de Pensule.

Fotbalistele de la CFF Olimpia Cluj, care joacă an de an în Champions League, sunt invitate de onoare la lansarea de la Cluj a revistei CORNER fotbal + societate, în cadrul festivalului Temps d'Images. Lansarea va avea loc vineri, la Fabrica de Pensule. Fetele antrenate de Mirel Albon vor participa la o discuţie pe teme sportive, sociale şi culturale, moderată de Corina Bucea.

În paralel, spațiul Lateral ArtSpace va găzdui pe 13 și 14 noiembrie un centru de documentare despre prezența femeilor în fotbal intitulat "Locul nostru". Acesta însoțește lansarea revistei și are ca repere tema Temps D'Images Cluj de anul acesta, #corpcomun, precum și o cercetare asupra fotbalului feminin din România realizată de Irina Costache, cu titlul "Feminitatea în joc: studiu de caz asupra unei echipe românești de fotbal feminin".

Materialele de documentare și filmele prezentate în "Locul nostru" pun în discuție felul în care ierarhiile și rolurile de gen sunt construite în diferite planuri ale fotbalului. Revista CORNER aduce în discuție cultura galeriilor de suporterilor interogând modele de organizare colectivă ce pot fi productive din punct de vedere politic și emancipatoare dincolo de maidane, peluze și stadioane.

CORNER fotbal + societate este o publicație periodică mai puțin obișnuită în peisajul editorial local, propunând o abordare interdisciplinară, pornind de la fotbal și contextul mai complex al acestuia, atâ contemporan,câ și istoric. Materialele publicate vor aduce în prim plan subiecte mai puțin (re)prezentate, vor teoretiza diversele aspecte ale fotbalului și vor urmări evoluția și determinările sale sociale.CORNER este o inițiativă colectivă a artiștilor Sorin Popescu și Dana Andrei, susținuți de curatorul Raluca Voinea. În București, revista va fi lansată cu o masă rotundă marți, 24 noiembrie.

Comenteaza