“Feroviarii”, criticați de un fost oficial din Gruia: “S-au cheltuit foarte mulți bani. Performanțele sunt foarte puține”

“Feroviarii”, criticați de un fost oficial din Gruia: “S-au cheltuit foarte mulți bani. Performanțele sunt foarte puține”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Fostul oficial al campioanei, Daniel Stanciu, a vorbit despre reușitele echipei clujene, având în vedere sumele investite de patronul Neluțu Varga.

Deși CFR Cluj a câștigat ultimele patru ediții de campionat și a ajuns de trei ori în grupele competițiilor europene, sumele investite de patronul clubului sunt mult prea mari în comparație cu performanțele, susține Daniel Stanciu. Fostul oficial al formației din Gruia a analizat situația financiară a campioanei României.

”Eu am tot scos în evidență în ultimii ani problemele cu care se confruntă fotbalul românesc. Nu cred că problemele de la CFR de acum sunt mai grave față de cele de la Timișoara, Vaslui, sau prima dată când au fost ei în insolvență. Sunt lucruri și reale, dar trebuie identificăm cauzele.

Am văzut că se vorbește de Clinceni și Mediaș în ultimul timp. Sunt lucruri diferite, trebuie să iei fiecare club în parte și să vezi de ce a ajuns în situația aia. Cum e construit un club în România. Sunt asociații non-profit care se bazează pe un ajutor financiar venit de undeva.

Dacă nu vine, te duci spre faliment sau insolvență. Revenind la CFR, mă așteptam să fie problemele astea, pentru că s-au cheltuit foarte mulți bani. Am văzut că a spus Neluțu Varga că a cheltuit în aproape 5 ani peste 60 de milioane de euro.

Dacă ne uităm la venituri, care sunt și alea vreo 50 de milioane de euro. Asta înseamnă peste 110 de milioane de euro, adică peste 20 de milioane de euro cheltuite pe sezon ca medie. Performanțele sunt foarte puține.

Trebuie să ai și rezultate pe plan extern, să poți să produci. Dacă iei doar campionatul, primești 3,8 milioane de euro de la drepturile de televizare și dacă dai prime de două milioane, asta înseamnă faliment”, a spus Stanciu la Digisport.

Comenteaza