Felgueiras, între Premier League şi Portugalia

Felgueiras, între Premier League şi Portugalia
Portarul CFR-ului nu duce lipsă de oferte şi ar accepta o propunere dintr-un campionat puternic.

Mario Felgueiras este cel mai curtat jucător al CFR-ului în această vară, după un sezon de Liga Campionilor de excepţie. El a fost declarat cel mai bun portar în faza grupelor din Liga Campionilor în toamnă, iar ofertele au început să curgă. "Am fost la un pas de Anglia, dar transferul nu s-a mai materializat", a spus Felgueiras.

CFR Cluj a dat lovitura în acest sezon de Liga Campionilor. Participarea, cele 10 puncte adunate în grupa H, plus banii pe care câştigaţi din market poll îi asigură fostei campioane a României un buget consistent pentru următorii ani. Veniturile nu se opresc, însă, aici, iar clubul „feroviar" îşi poate trece în cont sume importante din vânzarea de jucători. Primul pe listă e Mario Felgueiras, portar cu o ascensiune fulminantă. Sosit în Gruia liber de contract, după ce îşi încheiase angajamentul cu Sporting Braga, Felgueiras a jucat constant şi a făcut-o impecabil, mai ales în Liga Campionilor, unde a avut 61 de parade în faza grupelor, cele mai multe dintre toţi portarii. Meciul de la Manchester a fost "cireaşa de pe tort", după o suită de intervenţii impecabile ale portughezului. A fost omul meciului, iar UEFA l-a trecut în echipa etapei, apoi în formaţia ideală a fazei grupelor. Jocul de la Manchester l-a adus în atenţia mai multor cluburi din Premier League, iar Everton făcuse un obiectiv din a-l transfera, lucru sesizat şi de presa din Albion. "S-au demarat deja tratativele, Mario ar putea ajunge în Liverpool la începutul anului", menţionau jurnaliştii britanici.

Portughezul confirmă informaţiile. „Au fost discuţii cu formaţii din Premier League, agentul meu s-a ocupat de discuţii şi a vorbit cu echipe din Anglia. I-am spus să nu îmi zică nimic dacă nu apare ceva oficial. Au fost negocieri, dar atât. În plus, nu ştiu nici în ce condiţii m-ar lăsa CFR să plec pentru că dacă se cer 5 sau 6 milioane pentru mine, este destul de greu. E o sumă cam mare şi nu ştiu cine ar plăti atât pentru un jucător din campionatul României", a spus Felgueiras, pentru ZIUA de CLUJ. În ultima perioadă s-a discutat şi de interesul lui Sporting Lisabona pentru el, informaţie dezvăluită şi de agentul jucătorului, Santos Ulisses. „Da, Mario este curtat, sunt oferte din Portugalia, una vine de la o mare echipă. Da, e vorba de Sporting", a spus agentul. „Sunt flatat când aud că mă vrea o formaţie importantă, asta înseamnă că mi-am făcut treaba şi am muncit. Nu sunt disperat să plec şi nu aş avea vreo problemă să mai rămân un sezon pentru că dacă e să mă despart de Cluj, vreau să o fac după ce câştig un campionat", a conchis goalkeeper-ul. Mario Felgueiras (26 de ani) s-a format ca jucător la formaţia Sporting Lisabona. În Portugalia a mai evoluat la Portimonense, Vitoria Setubal, Rio Ave şi Sporting Braga, iar în România a jucat pentru FC Braşov, unde a fost împrumutat de Braga.

Comenteaza