FCSB a dat lovitura în Gruia. "Feroviarii", învinși cu scorul preferat al lui Dan Petrescu

FCSB a dat lovitura în Gruia. "Feroviarii", învinși cu scorul preferat al lui Dan Petrescu
| Foto: facebook.com/FCSBOfficial

Campioana a fost învinsă pe propriul teren de rivala din capitală, scor 1-0, în runda cu numărul 24 din sezonul regulat al Superligii.

Jocul din Gruia a început cu aproape 10 minute de întârziere din cauza unor probleme cu instalația de nocturnă a arenei. După ce jucătorii au intrat în sfârșit pe teren au dat de un teren înghețat și acoperit încă de zăpadă în zona din fața peluzei.

FCSB a fost echipa care a încercat să își impună jocul și a dominat la capitolul posesie. În schimb, CFR Cluj și-a așteptat adversarii și a aruncat mingile în față, unde Janga devia pentru Petrila și Krasniqi. Kosovarul a fost și cel mai periculos om al campioanei în prima parte, cu două șuturi care l-au pus la încercare pe Târnovanu (12, 30).

Ocazii au fost și la celalaltă poartă, remarcatul din tabăra oaspeților fiind Cordea. Internaționalul român putea deschide scorul după un sfert de oră, însă Scuffet a intervenit prompt (15). Italianul a fost la post și la execuția bună trimisă de Șut (31). Așadar, scorul pauzei în Gruia a fost 0-0.

La revenirea de la cabine, Dan Petrescu a încercat să impulsioneze jocul ofensiv și l-a introdus pe Deac în teren. Prima ocazie importantă a campioanei a venit la 5 minute de la reluare, când Petrila a șutat puternic din marginea careului, direct în brațele lui Târnovanu (50). Răspunsul FCSB-ului a venit de la Tavi Popescu, al cărui șut a fost respins de Scuffet de sub bara transversală (51).

Totuși, "feroviarii" au făcut din nou pasul înapoi și au revenit la jocul pe contraatac ce i-a consacrat. În ciuda faptului că au avut timp să își așeze acțiunile ofensive, oaspeții nu au areușit în prea multe rânduri să mai ajungă în careul clujean. La cealaltă poartă, Deac și-a făcut simțită prezența în minutul 70, când l-a servit excelent pe Yeboah, care a fost blocat de Târnovanu.

Același Yeboah a avut o nouă șansă de a marca, dar a trimis pe direcția portarului advers (81). Jocul părea că se îndreaptă spre o remiză albă, FCSB a dat lovitura. Edjouma și Miculescu au combinat în flancul drept, francezul a ajuns în apropierea porții și l-a învins pe Scuffet cu o execuție elegantă (88).

Astfel, CFR Cluj este învinsă pe propriul teren de rivala FCSB, scor 1-0, iar lupta din vârful clasamentului din Superligă se încinge.

Comenteaza