FCSB a câștigat Cupa României 2020 şi a dedicat meciul eroilor din pandemie

FCSB a câștigat Cupa României 2020 şi a dedicat meciul eroilor din pandemie
| Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

FCSB a cucerit Cupa României la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o în finală pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 1-0 (0-0). FCSB şi-a trecut astfel în palmares al 23-lea său trofeu al Cupei României, la meciul de debut al antrenorului Anton Petrea pe banca tehnică.

Roş-albaştrii au jucat prima finală după cea din 2015, când învingeau Universitatea Cluj cu 3-0 pe Arena Naţională. Aceasta a fost prima finală care s-a desfăşurat fără spectatori, iar Sepsi OSK a jucat în premieră finala Cupei României.

Victoria obţinută de FCSB înseamnă calificarea în preliminariile Europa League atât a echipei bucureştene, cât şi a formaţiei FC Botoşani.

Înaintea fluierului de start al finalei a fost ţinut un minut de reculegere în memoria tuturor românilor care şi-au pierdut viaţa de la începutul pandemiei, dar şi în memoria fostului preşedinte CCA, Dan Petrescu. Momentul a fost urmat de aplauze pentru toţi eroii din linia întâi, cărora le-a fost dedicat şi un banner: „FINALA CUPEI se joacă azi pentru voi. În pandemie şi totdeauna, EROI!”

Meciul s-a desfășurat în condițiile în care fotbalul românesc traversează o perioadă dificilă, având mai multe meciuri amânate în Liga 1, din cauza cazurilor tot mai multe de coronavirus depistate în rândul echipelor, scrie Digi24.

Comenteaza