Fanii lui "U" revin în tribune cu Petrolul, pe Cluj Arena! Pedeapsa de 4 meciuri fără spectatori a fost suspendată

Fanii lui "U" revin în tribune cu Petrolul, pe Cluj Arena! Pedeapsa de 4 meciuri fără spectatori a fost suspendată
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Comisia de disciplină a FRF a suspendat pedeapsa care prevedea disputarea a patru partide de pe teren propriu fără spectatori. Decizia coincide cu redeschiderea Cluj Arena pentru meciurile de fotbal, după lucrările la gazon.

În urma demersurilor efectuate de FC Universitatea Cluj pentru suspendarea sancţiunii primite în urma incidentelor de la meciul tur cu FC Hermannstadt, contând pentru barajul de promovare în Liga 1, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a admis cererea formulată de clubul clujean.

Astfel, sancţiunea care prevedea disputarea a patru partide de pe teren propriu fără spectatori a fost suspendată.

A doua veste bună pentru fanii Universității vine de pe Cluj Arena. Clubul a fost anunţat că gazonul schimbat în august poate face faţă unui meci de fotbal, așa că echipa se poate întoarce acasă, după exilul forțat de la Târgu Mureș, unde a disputat partidele cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (3-0), respectiv Gloria Buzău (0-2).

Primul meci al "studenţilor" din acest sezon pe Cluj Arena este tocmai derby-ul cu Petrolul Ploieşti. Partida se va juca weekend-ul viitor.

Decizia de suspendare a sancțiunii a fost luată în temeiul articolului 37, paragrafele 1, 2 şi 3, din Regulamentul Disciplinar al FRF:

Art. 37. “Suspendarea executării sanţiunilor şi obligaţiilor”

Organismul responsabil cu luarea deciziei care a pronunţat o hotărâre de sancţionare a unui club cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe propriul stadion ori cu obligaţia de a organiza jocuri fără accesul publicului poate examina dacă este posibilă suspendarea parţială a executării sancţiunii.
Suspendarea parţială poate fi pronunţată numai dacă sunt îndeplinite cel puţin 2 (două) din condiţiile următoare:
a. a fost executată jumătate din sancţiune
b. clubul în cauză nu a mai fost sancţionat pentru aceleaşi abateri în ultimul an competiţional
c. organul disciplinar consideră că scopul sancţiunii poate fi atins şi fără executarea restului sancţiunii.

În cazul în care clubul respectiv comite o nouă abatere în timpul perioadei de probă de un an, suspendarea parţială este revocată automat, iar sancţiunea anterioară urmează să fie executată, ea fiind adăugată sancţiunii pronunţată pentru noua abatere.

Comenteaza