Falub și Stanciu au făcut retrospectiva anului la “U” Cluj. “De la 1 ianuarie vom schimba mentalitatea”

Falub și Stanciu au făcut retrospectiva anului la “U” Cluj. “De la 1 ianuarie vom schimba mentalitatea”

Antrenorul și directorul “Șepcilor roșii” au făcut un rezumat a ceea ce a însemnat anul care se apropie de sfârșit pentru clubul clujean.

Deși până la jumătatea anului Universitatea Cluj părea una dintre cele mai puternice echipe din eșalonul secund, partea a doua a lui 2019 a consemnat un declin considerabil. Dacă la finalul campionatului, “studenții” au pierdut la limită barajul pentru accederea în Liga 1, luna decembrie îi găsește la jumătatea ierarhiei din Liga 2. Adrian Falub și Daniel Stanciu au vorbit despre reușitele din anul care stă să se încheie, dar și despre strategia clubului pe termen scurt și lung.

Antrenorul “Șepcilor roșii” a explicat strategia sportivă a clubului. “Suntem într-un punct important pentru ceea ce urmează. Știm ce am preluat când am venit, o echipă cu patru înfrângeri în cinci meciuri. Am reușit să stabiliazăm echipa, am pierdut un singur meci, împotriva unei echipe care a câștigat aproape tot acasă. Trebuie să uităm de trecut și nu vreau să mai discut despre aceste lucruri. Trebuie să schimbăm un pic modul de a gestiona returul de campionat.

Ne-am fixat o strategie pe termen scurt, mie nu îmi place să vorbesc despre salvarea de la retrogradare. Mi-ar plăcea să stabilizăm echipa în returul de campionat, iar de la anul să avem o echipă care să se lupte pentru promovare. Avem un lot restrâns, dar și câteva transferuri pe care vrem să le facem. Avem câteva discuții, însă jucătorii sunt greu de convins.

Când va începe campionatul vom avea un lot competitiv pentru ce înseamnă Liga 2. Lumea și-a pierdut răbdarea, iar eu nu am alt obiectiv din sezonul viitor decât promovarea. Trebuie să fie o consecință a ceea ce faci. Astăzi suntem în acest punct, dar trebuie să mergem mai departe cu gândul să facem o muncă al cărei rezultat să fie promovarea peste un an și jumătate.

Am avut o discuție cu Florescu și Goga pentru că nu au gestionat bine vestiarul. E clubul lor și ei trebuiau să se implice. A fost o luptă între jucătorii vechi și noi și din această cauză nu am avut spirit. Poate ei vor lucra aici și trebuie să facă mai mult. Am avut discuții cu doi antrenori, dar sunt sub contract. Dacă nu vom reuși, voi rămâne eu pe bancă până la finalul sezonului”, a declarat Falub.

Stanciu a vorbit despre ceea ce urmează pe partea administrativă. “Încheiem un 2019 mai puțin plăcut pentru familia Universitatea Cluj. Clubul a ratat promovarea în sezonul trecut și a avut un start de stagiune mai puțin fericit. E clar că a fost un 2019 cu mari dezamăgiri pentru suporteri și pentru cei care au crezut în promovare.

Dorința este mult mai mare decât puterea clubului. Pentru a obține rezultate imediate e greu să faci o strategie la jumătatea drumului. Totuși, sunt convins că ceea ce dorim să punem în aplicare va fi în concordanță cu ce vor suporterii. Am făcut câteva mutări și urmează să mai facem.

Prima este numirea lui Zsolt Szilagyi în funcția de team-manager. El va ajuta staff-ul prin experiența lui deoarece e un nume important în istoria clubului. Am reziliat contractul a patru jucători. Pe Kay l-am pus pe lista de transferuri și sper ca până în ianuarie să se rezolve situația. El are un contract pe trei ani pe care nu l-am putut rezilia unilateral.

Sunt jucători cu care nu am avut probleme din punctul de vedere al caracterului. Totuși, am ajuns la concluzia că e mai bine să ne despărțim. Cred că împreună cu impresarul său vom ajunge la o soluție de compromis. Am avut discuții cu jucătorii, iar unii au acceptat diminuarea salariului. Banii îi pot recupera datorită evoluțiilor și avansării în clasament.

Avem o listă de jucători cu care am început negocierile. Vor veni jucători care să ne ajute pe o perioadă mai lungă de timp, dar și unii care să completeze lotul. Majoritatea sunt jucători de bază, avem mai multe nume în vedere. Mai sunt printre ei jucători care evoluează în Liga 1, iar doar la sfârșitul anului vom vedea. Sunt și străini și români, dar mai mulți autohtoni. Ne interesează să aducem jucători care cunosc Liga 2.

Am avut o ședință în care am aprobat bugetul, care depinde și de Consiliul Local. În funcție de buget vom reuși că creionăm o strategie pentru sezonul viitor. De la 1 ianuarie cu siguranță vom schimba mentalitatea. Noi nu avem un buget mare. E unul bun pentru Liga 2, în condițiile în care avem o academie cu mulți juniori. A fost o greșeală în ceea ce privește jucătorii străini. Am reușit să reducem o parte din aceste cheltuieli”, a precizat Stanciu.

Comenteaza