Falub: „Ne batem poate pentru istoria clubului nostru”

Falub: „Ne batem poate pentru istoria clubului nostru”
„U” Cluj întâlnește luni la Cluj pe Astra Giurgiu într-un meci de totul sau nimic. Echipa clujeană trebuie să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare.

Cu retrogradarea planând asupra clubului și cu perspective financiare sumbre, „U” își joacă ultima șansă începând de luni, când se va desfășura primul din cele trei meciuri care încheie sezonul Ligii I pentru clujeni. Este greu de crezut că mai puțin de nouă puncte ar putea ajuta echipa în vreun fel.

„Este un meci pe care noi va trebui să-l câștigăm obligatoriu. Dacă nu vom câștiga meciul acesta cred că în mare parte și șansele noastre ni s-ar reduce. Din punctul ăsta de vedere, avem nevoie de trei puncte pentru a mai spera să ne salvăm de la retrogradare,” a spus și antrenorul Adrian Falub, care recunoaște că un eșec luni ar însemna capătul drumului pentru clujeni.

Totul depinde însă și de rezultatele celorlalte echipe aflate în luptă, după cum și Falub spune. „Din păcate nu suntem numai la mâna noastră, depindem și de jocul rezultatelor.” Antrenorul clujean a făcut un apel la fani, pentru a veni să sprijine echipa în acest final de campionat, atenționând însă de pericolul pe care Astra îl poate pune în atac.

„Obiectivul nostru este să batem Astra dacă vom putea. Eu știu că va fi greu. Ne așteaptă un meci foarte greu cu Astra. Un asemenea meci se câștigă și cu publicul, cu sufletul și avem nevoie de toată lumea pentru meciul acesta. Întâlnim o echipă foarte bună care vine după trei meciuri consecutive în care a câștigat. E o echipă foarte bună în ultimii 30m, o echipă cu jucători foarte buni.”

În ceea ce privește lotul cu care „U” va aborda meciul, clujenii nu pot conta pe Mengolo, care nu s-a antrenat în ultima vreme. Partea bună a paharului o reprezintă revenirea la antrenamente a alor jucători care au lipsit datorită unor accidentări la ultimele meciuri.

S-a discutat în ultima vreme despre o eventuală absență a lui Narcisse Bambara, dar Falub s-a arătat dornic să-l țină pe burkinabez la echipă. „Din ce am discutat cu el avea o problemă că echipa lui națională avea un meci amical de disputat în Franța și ar fi dorit să meargă. Eu nu sunt de acord cu aceasta pentru că avem nevoie de el la echipă.”

Importanța meciului de luni a fost însă aspectul pe care a Falub a pus accentul cel mai mult la conferința de presă dinaintea jocului. „Trecutul în fotbal nu există, poate doar așa de palmares, de povestit la nepoți. Prezentul contează,” a spus antrenorul. „Ne batem poate pentru istoria clubului nostru."

Meciul dintre „U” Cluj și Astra se va desfășura luni la ora 20:30 pe Cluj Arena.

 

Comenteaza