Explicaţia unei mari performanţe: "Publicul ne-a dat aripi"

Explicaţia unei mari performanţe:
Una dintre "veteranele" echipei de handbal feminin "U" Jolidon, Mihaela Ani-Senocico (foto la minge), spune că publicul clujean a jucat un rol esenţial în turneul de calificare disputat weekendul trecut în Sala Sporturilor "Horia Demian". Aproape 3.000 de spectatori le-au încurajat duminică pe elevele lui Gheorghe Covaciu în "decisivul" cu rusoaicele de la Rostov Don.

După o prestaţie mai modestă contra reprezentantei Turciei, Murat Paşa, echipă de care "studentele" au trecut cu 34-26, Mihaela Ani-Senocico şi-a redescoperit apetitul pentru goluri cu Rostov Don (23-22), când şi-a trecut în cont cinci reuşite. Victoria a coincis cu o calificare istorică a formaţiei în grupele celei mai importante competiţii a cluburilor, dar handbalista a subliniat că performanţa ar fi fost imposibilă fără aportul publicului. "Este o şansă imensă să joci în grupele Ligii Campionilor şi aştept cu nerăbdare meciurile. Mă bucur că echipa a început turneul cu o victorie, contra echipei din Turcia.

A urmat întâlnirea cu Rostov Don, care a fost extrem de grea, deoarece ele au jucătoare înalte, cu multă experienţă, care au mai jucat în Ligă. La pauza jocului de ieri (duminică - n.red) domnul Covaciu (antrenorul Gheorghe Covaciu - n.red) ne-a spus să avem încredere în noi, că e o şansă unică să te califici într-o asemenea competiţie, mai ales acasă, în faţa propriilor suporteri, dar, dacă nu vom reuşi, nu ne va tăia nimeni capul, cum se spune. Publicul a fost extraordinar, ne-a dat aripi, efectiv. Nu ştiu dacă la acest turneu ne-a dat cineva vreo şansă, dar până la urmă iată că am reuşit. Trebuie să fim şi realiste, avem o grupă foarte grea, toate echipele au handbaliste experimentate, iar tot ce îmi doresc este să jucăm bine. Bucuria cea mai mare este că ne-am calificat", a declarat "Seno", pentru ZIUA de CLUJ. Vicecampioana României va juca în grupa B a Ligii Campionilor alături de Gyor (Ungaria), Krim Ljubliana (Slovenia) şi Podravka Koprivnica (Croaţia). "U" Jolidon va debuta pe 14 octombrie cu meciul din capitala Sloveniei.

Comenteaza