Explicația FRF cu privire la mutarea finalei Cupei la București

Explicația FRF cu privire la mutarea finalei Cupei la București
„Federația Română de Fotbal a decis să respecte principiul potrivit căruia regulile competiției nu se modifică în timpul desfășurării acesteia,” se arată într-un comunicat al FRF.

 

Explicația vine ca urmare a reproșurilor venite din partea Clujului după ce s-a decis joi mutarea disputării finalei Cupei României de pe Cluj Arena la Național Arena din București.

Ce este interesant este că nicăieri în regulamentul Cupei României nu este precizat locul de disputare al finalei competiției. Principiul conform căruia regulile competiției nu vor fi schimbate din mers este unul sănătos în orice împrejurare, dar tocmai acesta a fost încălcat de către oficialii federației după ce Comitetul Executiv hotărâse ca Clujul să fie gazda finalei întrecerii.

Faptul că de la inaugurarea stadionului toate finalele au fost desfășurate pe Arena Națională nu implică faptul că aceasta este o regulă, iar în orice competiție care se vrea a fi credibilă, locul de desfășurare al unui asemenea eveniment este stabilit înainte ca întreaga cupă să înceapă.

FRF încearcă să dreagă busuiocul spunând că Cluj Arena este prima opțiune pentru găzduirea Supercupei în 2015 „și un candidat pentru organizarea ediţiilor următoare de finală a Cupei României și a meciurilor echipelor naționale”. Prevederile regulamentului vor fi revizuite și modificate, se arată în comunicatul emis. Primordială este stabilirea locației desfășurării finalei înainte startul primului meci al viitoarelor ediții.

Redăm în integralitate comunicatul emis de FRF:

„La începutul lunii aprilie, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, printr-o scrisoare adresată Federației Române de Fotbal, și-a arătat disponibilitatea de a găzdui evenimente fotbalistice de importanță națională pe stadionul Cluj Arena.

Întrucât FRF și-a stabilit ca misiune promovarea și dezvoltarea fenomenului fotbalistic din România, astfel de inițiative le considerăm oportune și binevenite pentru a oferi posibilitatea publicului din afara Capitalei să se bucure de fotbalul de mare performanță. Un exemplu recent constituindu-l meciul România - Insulele Feroe, disputat pe stadionul Ilie Oană din Ploiești.

În privința finalei ediției 2014/2015 a Cupei României, FRF a decis să respecte principiul potrivit căruia regulile competiției nu se modifică în timpul desfășurării acesteia, cunoscut fiind faptul că, de la inaugurare, Arena Națională a găzduit toate finalele de Cupă și Supercupă a României.

Totodată, prevederile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice cu privire la acest subiect vor fi modificate cu ocazia următoarei ședințe de Comitet Executiv, astfel încât oricare dintre orașele țării care beneficiază de infrastructura sportivă corespunzătoare să poată participa la procesul de selecție privind desemnarea gazdei finalei Cupei României.

În acest context, Cluj Arena va rămâne prima opțiune pentru găzduirea Supercupei în 2015 și un candidat pentru organizarea ediţiilor următoare de finală a Cupei României și a meciurilor echipelor naționale”.

UPDATE: La câteva zile după luarea deciziei a venit pe adresa redacției și poziția Timișoreana referitoare la articolul care menționează sponsorul Cupei României: 

"Timișoreana, berea românească cu cea mai lungă tradiție, este suporter al fotbalului  adevărat încă de la sfârșitul anului 2006, când ne-am alăturat competiției interne Cupa României în calitate de sponsor principal. Susținem Cupa României de nouă ani și în tot acest timp, la fel ca și în cazul acestei ediții, am respectat deciziile Federației Române de Fotbal, inclusiv de alegere a stadionului pe care se va juca finala competiției. 

Timișoreana și-a asumat rolul de a le oferi suporterilor un spectacol care să amplifice experiența finalei unei competiții de tradiție cum este Cupa României. De-a lungul anilor, în afară de București, am susținut acest spectacol și în alte orașe din țară: Iași, Brașov, Timișoara, Târgu-Jiu și Piatra Neamț".

Comenteaza