Eroi sau perdanţi la Liberec? CFR joacă cu Slovan un meci de milioane

Eroi sau perdanţi la Liberec? CFR joacă cu Slovan un meci de milioane
Campioana României are de apărat un avantaj fragil pe terenul cehilor pentru a se califica în playoff-ul Ligii Campionilor.

Partida dintre CFR Cluj şi Slovan se va disputa în această seară, de la ora 20:00, iar "feroviarii" nu iau în calcul decât varianta calificării. În primul joc, cel de la Cluj, CFR a câştigat la limită, scor 1-0, după golul lui Cadu, din lovitură de la 11 metri. Returul din Cehia va putea fi urmărit în format live-text pe ziuadecj.ro

CFR-ul a ajuns ieri la Liberec şi a susţinut aseară antrenamentul oficial dinaintea jocului. Învingători cu 1-0 în manşa tur, de la Cluj, "ceferiştii" şi-au propus să înscrie şi la Liberec încă din primele minute, pentru a nu avea emoţii pe durata partidei cu Slovan. "Vreau să marcăm cât mai repede, este foarte important acest aspect. Dacă marcăm , vom avea linişte şi vom putea fi concentraţi pentru a nu comite erori în defensivă. Şi acum regret că nu am marcat un al doilea gol la Cluj din acele ocazii pe care le-am avut, dar asta este, trebuie să ne calificăm la Liberec", a spus antrenorul Andone.

Şi preşedintele Iuliu Mureşan se aşteaptă ca echipa să continue seria jocurilor bune din ultima perioadă. "Acest 1-0 nu ne oferă foarte multă linişte, avem puţine emoţii, însă trebuie să mergem mai departe în această competiţie. Vom fi concentraţi, vom juca bine, am mare încredere pentru că echipa este în creştere de formă, are şi un moral foarte bun. Dacă înscriem, ne calificăm. Vrem să ajungem în grupele Ligii Campionilor, este cea mai importantă competiţie, este un alt nivel şi ne dorim să ajungem acolo, printre cei mai puternici. În plus, nu este de neglijat nici factorul financiar, se ştie că participarea în Ligă reprezintă o reţetă financiară de succes", a spus oficialul din Gruia.

Fanii lui Slovan sunt recunoscuţi pentru presiunea fantastică pe care o creează la jocurile de pe teren propriu, fiind printre cei mai pătimaşi din Cehia. Jucătorii lui Andone
şi-au făcut temele şi ştiu la ce să se aştepte la Liberec. "Ei îşi susţin neîncetat echipa, tribunele sunt foarte aproape de teren, de gazon, şi pun o presiune foarte mare asupra adversarelor, dar trebuie să facem faţă, doar suntem profesionişti. Este un meci dificil, vom avea şi un public ostil, dar eu sunt încrezător în calificare. În ultimele două meciuri nu am primit gol, iar asta ne dă o şi mai mare încredere", a completat fundaşul Laszlo Sepsi.

CFR nu va conta la acest meci pe Ciprian Deac, accidentat, Felice Piccolo şi Vasile Maftei, ambii suspendaţi. De asemenea, nici prezenţa lui Gabi Mureşan în teren nu e sigură, mijlocaşul suferind o întindere la ligamente. În aceste condiţii, antrenorul Ioan Andone ar putea începe partida cu: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Camora - Bastos, Vass, Sare, Nicoară - Sougou, Kapetanos.

Meciul dintre CFR Cluj şi Slovan Liberec va putea fi urmărit în format live-text pe site-ul ziuadecj.ro.

Sural, pericolul numărul unu

Dacă la Cluj nu au impresionat, cehii de la Liberec merg "ceas" în campionat. În ultimul joc, Slovan a câştigat cu 3-2 în faţa lui Dukla Praga, ocupanta locului şase în ultima ediţie de campionat. Cel mai în formă om al echipei din Liberec este Sural, atacantul reuşind un "hat-trick" de senzaţie. El este anunţat titular şi în partida din această seară.

Pe de altă parte, CFR-ul a scăpat de veteranul Jiri Stajner, mijlocaşul lui Slovan fiind diagnosticat cu embolie pulmonară.

 

 

Comenteaza