Erik Lincar îndeamnă la concentrare înaintea jocului cu Astra: “Dacă nu vom fi motivați până la final vom avea probleme”

Erik Lincar îndeamnă la concentrare înaintea jocului cu Astra: “Dacă nu vom fi motivați până la final vom avea probleme”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj întâlnește în ultimul meci al anului pe propriul teren formația aflată pe penultimul loc în clasamentul ligii secunde.

După succesul din capitală contra Stelei, “studenții” revin pe Cluj Arena pentru duelul cu Astra Giurgiu. Formația de la malul Dunării a retrogradat din prima ligă la finalul sezonului trecut și se află în subsolul clasamentului și în eșalonul secund.

Cu toate acestea, Erik Lincar anunță că oaspeții de marți vor fi motivați și își dorește ca elevii săi să intre cât mai concentrați pe teren. Antrenorul Universității Cluj a prefațat în detaliu partida împotriva Astrei.

“Ne interesează doar jocul de marți, care va fi extrem de complicat. Dacă nu vom fi concentrați, serioși, motivați să jucăm până la final la capacitate maximă vom avea probleme. Adversarul va fi unul motivat, un adversar care a pierdut foarte greu. A marcat în aproape toate jocurile și dacă nu ar fi avut penalizarea se afla la jumătatea clasamentului.

Am speranța că jucătorii mei vor fi motivați și datorită faptului că pot ajunge din nou pe locul doi. Sper să avem un public cât mai numeros. Știu ca e frig, nu vor fi condiții optime. Aș aprecia să fie o atmosferă ostilă pentru cei care ne vizitează.  

Am analizat lotul Astrei, au jucători tineri, dar sunt o echipă omogenă. Nu pot spune că nu suntem mai buni decât ei, dar au fost atâtea situații în care s-a tratat adversarul neprofesionist, iar la finalul partidei au rămas doar regretele.

Știu că cei de la Astra sunt extrem de motivați, știu chiar că vor avea o primă specială și toate lucrurile vor fi echilibrate. În general pe mine mă mulțumește fiecare victorie. Niciodată nu m-a derajat să pierd cu 4-0 sau 5-0. Sunt momente în care o echipă are o zi mai slabă și până la urmă pierzi doar trei puncte. Nu contează scorul sau diferența de goluri.

”U” Cluj niciodată nu se va apăra, este spiritul acestei echipe la care eu țin foarte mult. De aceea vom juca deschis, vom încerca să marcăm, însă câteodată, cum am pățit la Șelimbăr să și primim mai multe decât înscriem.

Poate apar momente când lumea ne mai critică, însă până la urmă cel mai important este să aduni cât mai multe victorii. În fotbal, în general, o înfrângere te resetează și îți dă de gândit. La Ploiești mergem să jucăm, să ne batem de la egal la egal cu ei și vrem să obținem un rezultat bun”, a declarat Erik Lincar.

La rândul său Cristian Balgiu a vorbit despre jocul împotriva giurgiuvenilor. ”Va fi un meci foarte greu din punctul meu de vedere. Noi trebuie să avem o motivație foarte bună și să dăm totul de la început până la sfârșit și să mergem apoi la Petrolul să încercăm să terminăm la egalitate de puncte anul. Eu mi-aș fi dorit să câștige Petrolul cu Hermannstadt ca să putem termina la o distanță mai mare de locurile 3 și 4. Îi așteptăm pe suporteri, avem nevoie de ei”, a spus mijlocașul “Șepcilor roșii”.

Meciul dintre Universitatea Cluj și Astra Giurgiu este programat marți, 30 noiembrie, de la 17:30.

Comenteaza