Emoții pentru U-BT. Clujenii au învins greu Dolomiti Energia Trento

Emoții pentru U-BT. Clujenii au învins greu Dolomiti Energia Trento
| Foto: euroleaguebasketball.net

În ciuda unei relaxări inexplicabile în sfertul secund și a unui final de foc, formația pregătită de Mihai Silvășan a câștigat cu 88-83, meciul din runda cu numărul 16 a grupelor EuroCup.

Clujenii au început entuziasmant jocul, iar ecartul a devenit rapid unul format din două cifre. Confuzi pe alocuri, italienii au încercat să opună rezistență, însă gazdele au menținut ritmul excelent, iar după primele 10 minute scorul era 28-18.

Situația s-a schimbat în cel de-al doilea sfert, când relaxarea și-a spus cuvântul. NIvelul oaspeților a crescut, în timp ce elevii lui Mihai Silvășan nu au mai găsit soluții, iar diferența a scăzut dramatic. Așadar, la pauză, U-BT conducea 42-38.

Vizita la vestiare a părut să nu aibă vreun efect asupra "studenților", iar oaspeții au preluat pentru prima dată conducerea la scurt timp după revenirea de la cabine. Acela a fost momentul în care gazdele și-au revenit și, cu ajutorul publicului, au preluat din nou ințiativa. Astfel, cu 10 minute înainte de final scorul era 66-60.

Ecartul dintre cele două echipe s-a mărit considerabil în ultima parte a jocului. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au avut intensitate sub ambele panouri și chiar dacă oaspeții s-au apropiat la doar un punct, clujenii nu au mai scăpat victoria din mână. U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 88-83 și continuă lupta pentru primele două locuri în Grupa B.

Cei mai bun marcatori ai echipei clujene au fost Andrija Stipanovic (16 puncte, 6 recuperări), Karel Guzman (16 puncte, 4 recuperări) și Adam Mokoka (14 puncte, 3 recuperări).

Comenteaza