Ediția a 5-a a Cupei Vlădeasa are loc în weekend. Care sunt probele

Ediția a 5-a a Cupei Vlădeasa are loc în weekend. Care sunt probele
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Cea de-a cincea ediție a Cupei Vlădeasa – schi alpinism și schi de tură va avea loc duminică, 26 februarie 2023, zi cu condiții meteo ceva mai ”omenești”, îndeosebi în zona de creastă.

Organizatorii – Asociația Salvamont Vlădeasa Cluj și Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, au decis ca startul, în acest an, să fie în zona refugiului Salvamont (cota 1400 metri), însă căderile de zăpadă anunțate pentru acest weekend în zonă ar putea face posibilă pornirea tot de la locul consacrat, de pe platoul de mai jos de Cabana Vlădeasa.

Potrivit organizatorilor, și în acest an vor avea loc probe:

- Cea de schi alpinism, cu o lungime de circa 20 km și cu o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 1600 m, cu un traseu ce trece și pe Vârful Vlădeasa și pe la Pietrele Albe, cu două zone de urcat ”pe picioare”;

- Cea de schi de tură cu o lungime de circa 10 km și o diferență de nivel pozitivă de circa 1000 m, un traseu ce ajunge până la vârful secundar și constă în parcurgerea a două bucle.

Ca și în anii precedenți, la concursul organizat sub egida Federației Române de Alpinism și Escaladă sunt așteptați și sportivi amatori și cei din elita schi-alpinismului. Organizatorii au pregătit premii pentru fiecare categorie de vârstă.

Comenteaza