Edi Iordănescu: “Am încercat o abordare diferită, să punem stăpânire pe joc prin posesie”

Edi Iordănescu: “Am încercat o abordare diferită, să punem stăpânire pe joc prin posesie”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Antrenorul bucureștean a revenit cu o victorie pe banca formației din Gruia, 2-0 pe terenul celor de la Poli Iași.

Deși a fost instalat doar de câteva zile, tehnicianul a încercat să schimbe filosofia de joc a campioanei. Iordănescu Jr. încearcă să implementeze un joc bazat pe posesie, iar “feroviarii” să domine la acest capitol cel puțin adversarii din Liga 1. Antrenorul a vorbit despre ceea ce l-a convins să accepte revenirea în Gruia.

“E o victorie de necontestat. Am avut un joc bun spre foarte bun. E munca lui Dan Petrescu la mijloc, chiar dacă am încercat o abordare diferită: să punem stăpânire pe joc prin posesie. Am făcut apel la orgoliul jucătorilor și am vrut să punem la punct atacul pozițional. Au fost două reprize diferite: prima, cu ocazii create, cu o posesie bună; a doua, cu mai puține situații, dar echipa a răspuns foarte bine.

Momentul ales e foarte greu. Cinci meciuri în 18 zile. E complicat. Au fost multe comentarii la adresa mea. Am acceptat oferta de la CFR acum pentru că este campioana României, cu mulți jucători valoroși. Puteam discuta să vin în ianuarie, ceea ce mulți ar fi făcut, dar am vrut să fiu lângă jucători și să-mi asum această perioadă grea.

Trebuie să gestionăm acum ce urmează peste patru zile. Vin după un antrenor care a făcut o muncă bună spre foarte bună, care a creat automatisme. Nu pot să le schimb rapid, chiar dacă am o filosofie diferită. În fotbal nu există rețetă.

Se poate câștiga oricum, dar sunt lucruri pe care le vom lua pas cu pas. E greu ca echipa să acumuleze în aceste momente. Veți vedea un CFR care încearcă să schimbe anumite lucruri, dar într-o manieră echilibrată, nu drastică”, a spus antrenorul campioanei, potrivit Digisport.

Comenteaza