Echipa feminină de tenis de masă țintește “tripla” la Campionatul European de la Cluj

Echipa feminină de tenis de masă țintește “tripla” la Campionatul European de la Cluj
| Foto: MIrcea Roșca/facebook.com/frtmromania

Jucătoarele antrenate de Viorel Filimon se declară pregătite să cucerească al treilea titlu consecutiv la întrecerea continentală.

Echipa feminină de tenis de masă a României este gața de startul Campionatului European de la Cluj-Napoca, iar “tricolorele” se gândesc doar la medalia de aur. România a cucerit ultimele două titluri continentale, iar tradiția le obligă pe Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Andreea Dragoman să țintească aurul european.

“Sperăm într-o comportare bună pe parcursul acestui campionat, să ne îndeplinim obiectivul și dorința iubitorilor de tenis de masă pentru a obține al treilea titlu consecutiv feminin pe echipe. Dacă fetele noastre se concentrează, uită de tot ce s-a întâmplat și ce se întâmplă pe parcursul acesei competiții, atunci vom câștiga.

Din experiențele anilor trecuți, mereu au fost echipe de talie mondială, adversare medaliate la Campionate Europene, Mondiale. Germania, din fericire, nu a venit cu cele două jucătoare de origine asiatică, deși au și acum jucătoare de temut.

Echipa Portugaliei, finalista ediției trecute, care are două jucătoare de origine asiatică și echipele-revelație, Franția, Rusia, Ungaria, Suedia, care au în componență jucătoare care au făcut surprize și care, într-o zi bună, pot face o figură frumoasă împotriva tuturor echipelor”, a declarat Viorel Filimon, antrenorul lotului național.

La rândul lor, componentele lotului feminin de tenis de masă au dat dovadă de optimism și speră că vor reuși să câștige al treile titlul european consecutiv chiar în fața propriilor fani, în BT Arena din Cluj-Napoca.

“Mă bucur că joc acasă, vor fi niște meciuri destul de grele, dar sperăm, așa cum am mai spus-o și la Nantes, ca fiecare dintre noi să-și facă meciurile. Să sperăm într-un rezultat cât mai bun, aurul”, a spus Eliza Samara.

“Mulțumim pentru organizarea perfectă și că, în sfârșit, se desfășoara Campionatul European în țara noastră. Suntem pregătite, vrem să câștigăm a treia oară la rând titlul european. Sperăm să vină mulți susținători, să fie alături de noi. E șansa noastră”, a adăugat Bernadette Szocs.

“Mulțumim federației și tuturor care au reușit ca această ediție să fie acasă. E mult așteptată, sperăm să nu dezamăgim pe nimeni. Noi simțim o presiune mare, fiind acasă, alături de familie și de toată lumea.

Vrem să ridicăm tenisul de masă în România. Ne place mult Clujul, de când am venit oamenii sunt foarte calzi. Sperăm să sărbătorim împreună”, a precizat Daniela Dodean Monteiro.

“Avem foarte multe emoții, dar din primul meci sperăm să scăpăm de ele. Publicul va avea un rol important, fiind alături de noi. Sperăm să ne îndeplinim obiectivul și să fie bine”, a spus Adina Diaconu.

“Sunt pegătită și mă bucur mult să fiu alături de fete. Sper ca publicul să fie alături de noi și să câștigăm alături de fete”, a declarat Andreea Dragoman.

Naționala feminină va debuta miercuri, 29 septembrie, de la 16:00, în compania selecționatei Belgiei. 

Amintiri despre istoria tenisului de masă clujean

Antrenorul lotului feminin de tenis de masă, Viorel Filimon, și-a adus aminte înaintea Campionatului European care se va desfășura în BT Arena de tradiția pe care Cluj-Napoca o are în această disciplină.

“Acum vreo 50 de ani, Clujul avea una dintre echipele vestite din Europa, având jucători foarte buni. Atunci ar trebui să fie un imbold. Ne putem aminti și din trecutul apropiat despre jucători deosebiți, Daniel Cioca, Rareș Șipoș acum, care au făcut cinste Clujului. Îi îndemnăm pe toți clujenii să vină în număr mare pentru echipele naționale ale României”, a povestit Viorel Filimon.

Comenteaza