E loc pentru două echipe de primă ligă în oraș? Răspunsul președintelui Universității Cluj

E loc pentru două echipe de primă ligă în oraș? Răspunsul președintelui Universității Cluj
| Foto: FC Universitatea Cluj

Radu Constantea a oferit punctul său de vedere în ceea ce privește prezența a două cluburi din Cluj-Napoca în Superligă.

După 7 ani de absența, Universitatea Cluj a revenit în prima ligă la finalul sezonului trecut. Prezența "Șepcilor roșii" pe prima scenă a fotbalului românesc a dus din nou la cote înalte rivalitatea cu CFR și a apărut dezbaterea în legătură cu capacitatea orașului de a avea două echipe în primul eșalon.

"Cu siguranță e o dezbatere dacă municipiul Cluj-Napoca are nevoie de două echipe în Liga 1. Atunci apar tot felul de discuții, le auzim pe la colțuri. Din punctul nostru de vedere au loc două echipe, sunt proiecte total diferite. Noi vrem să ne stabilizăm între locurile 5-8. Noi nu avem un investitor deci nu avem obiectivul de a genera profit.

Obiectivul e să reușească să ofere fotbal de calitate, să aducă un număr cât mai mare de spectatori pe Cluj Arena și toți cei care țin cu Universitatea Cluj să fie mândri. Pentru a îndeplini obiectivul nostru e nevoie de un buget de 6 milioane de euro. Vedem de unde se poate realiza un astfel de buget, dacă poate veni din zona privată sau e nevoie și de cofinanțare publică.

Nu cred că Universitatea nu e dorită în Liga 1 și cineva și-a stabilit un obiectiv personal ca echipa să nu rămână în prima ligă. Sigur, sunt discuții, în care se pune întrebarea dacă tot efortul financiar al unei comunități e nevoie să se îndrepte înspre o singură echipă pentru a avea rezultate mult mai bune.

Noi nu avem o problemă în a renunța la toate fondurile publice dacă toate echipele din România renunță la aceste fonduri. Aceste lucruri pot fi legiferate, pot fi stabilite praguri maximale", a spus Radu Constantea la ZIUA Live.

Comenteaza