După Bota și alți juniori ar putea fi debutați de Sabău: "Întotdeauna au fost jucători talentați, dar trebuie ajutați"

După Bota și alți juniori ar putea fi debutați de Sabău: "Întotdeauna au fost jucători talentați, dar trebuie ajutați"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj ar putea oferi șansa de a evolua la seniori mai multor tineri din Academie.

Ioan Ovidiu Sabău a decis pe finalul derby-ului cu CFR să îi ofere primele minute la seniori lui Alex Bota, care a devenit astfel cel mai tânăr jucător care a evoluat pentru "U" în prima ligă și al treilea cel mai tânăr debutant din istoria campionatului.

Tehnicianul l-a lăudat pe jucatăorul care va împlini în curând 15 ani, dar știe că e important modul în care va crește în următorii ani pentru a-și putea îndeplini potențialul. Totodată, Sabău a dezvăluit că și alți juniori ar putea face pasul la prima echipă în viitor.

"În momentul de față, el e un jucător foarte talentat, de viitor. E un copil care e în formare și cu care trebuie să fim foarte echilibrați. Știu ce înseamnă să crești, să debutezi la o vârstă fragedă. Nu cred că se va întoarce la juniori cu un aer de vedetă.

Trebuie să am grijă să gestionez foarte bine acest moment. Cât a fost la antrenament a transmis un mesaj foarte clar. Are talent, când are mingea are tot timpul soluții, e pasionat și e foarte plăcut. Ca el mai sunt la centru. Eu vreau să îi încurajez pe toți.

Cert e că e un copil talentat, rămâne de văzut cum se va dezvolta. Sunt multe necunoscute. E un copil îndrăgit și apreciat de toți jucătorii. E foarte important cum creștem copiii, cum îi pregătesc antrenorii.

Dacă sunt foarte serioși sunt în vederile antrenorului de la prima echipă. E importantă colaborarea mea cu cei din Academie. Întotdeauna au fost jucători talentați, dar trebuie ajutați", a spus Ioan Ovidiu Sabău. 

Comenteaza