După 20 de ani. Dezvăluiri despre promovarea CFR-ului în prima ligă

După 20 de ani. Dezvăluiri despre promovarea CFR-ului în prima ligă
| Foto: facebook.com/cfr1907

În stagiunea 2003-2004, formația din Gruia reușea să revină pe prima scenă a fotbalului românesc.

În ultimele două decenii, CFR Cluj a fost echipa care a dominat în prima ligă, reușind să cucerească 8 titluri, la care se adaugă 4 Cupe și 4 Supercupe ale României. Cu toate acestea, povestea promovării "feroviarilor" este una umbrită de jocurile de culise.

În stagiunea 2003-2004, formația din Gruia se lupta cu Jiul Petroșani și Olimpia Satu Mare în Seria 3 a Diviziei B. La aproape 20 de ani la de la acel moment, fostul finanțator al echipei din Valea Jiului, Alin Simota, a recunoscut că a încercat să își motiveze financiar adversarii, însă CFR Cluj, prin patronul Arpad Paszkany, a oferit sume mult mai consistente.

"Eu niciodată nu am sunat, colaboratori de-ai mei, da. Noi nu am dat acel meci, am încercat să iau toate măsurile. Am oferit prime jucătorilor noștri.

Recunosc, prin intermediari - lucrurile sunt prescrise oricum - am încercat să luăm legătura cu cei de la Mediaș. Am primit un refuz total. Din partea cealaltă, sumele promise de CFR, erau mult mai mari", a spus fostul patron al Jiului, conform GSP.

La finalul acelui sezon, CFR Cluj promova în Divizia A, cu 69 de puncte, unul mai mult decât Jiul Petroșani și două peste Olimpia Satu Mare.

Comenteaza