Duelul “Generației de Aur”. Cele mai importante cifre ale meciului Viitorul - CFR Cluj

Duelul “Generației de Aur”. Cele mai importante cifre ale meciului Viitorul - CFR Cluj
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Elevii lui Gică Hagi și cei ai lui Dan Petrescu dispută o partidă ce poate opri echipa clujeană din lupta pentru titlu.

Constănțenii pornesc cu un avantaj moral în meciul cu “feroviarii”. Fotbaliștii Viitorului nu au mai pierdut pe teren propriu din august 2017. De atunci, au înregistrat șapte victorii și trei remize. De cealaltă parte, CFR are doar o singură victorie în ultimele patru deplasări, 2-0 cu Juventus.

Meciul de duminică va fi al cincisprezecelea dintre cele două echipe. Palmaresul este de partea dobrogenilor, care au șase victorii, în timp ce clujenii au doar cinci, iar trei partide s-au încheiat la egalitate. Cele două formații și-au împărțit victoriile în acest sezon. În iulie, CFR s-a impus 2-0, pe teren propriu, iat Viitorul a câștigat la Ovidiu, scor 1-0.

Un duel interesant se anunță cel al băncilor tehnice pe care se află Gică Hagi și Dan Petrescu. Cele două glorii ale fotbalului românesc au jucat împreună atât la Steaua, cât și la echipa națională, cu care au reușit să ajungă în sferturi la CM 1994 și ambii au reușit să marcheze la acel turneu final. Până acum, cei trei s-au întâlnit de trei ori, iar avantajul este de partea fostului apărător lateral. Petrescu are două victorii, în timp ce Hagi are doar una.

CFR Cluj este clar echipa mai experimentată, cu o medie de vârstă de 26 de ani și 7 luni, în timp ce constănțenii au o medie de vârstă de 22 de ani și 4 luni.

Partida dintre cele două foste campioane se va disputa duminică, 15 aprilie, de la ora 20:45.

Comenteaza