Două inspecţii UEFA pe Cluj Arena. Se adună evenimentele: mondiale, Europa League, supercupă

Două inspecţii UEFA pe Cluj Arena. Se adună evenimentele: mondiale, Europa League, supercupă
Cluj Arena a primit luni o delegaţie UEFA + FRF, după ce săptămâna trecută au venit reprezentanţi de la UEFA şi de la Pandurii Târgu Jiu.

Cluj Arena a avut musafiri mulţi în ultima perioadă, dintre care trei trimişi ai UEFA. Aceştia au inspectat Cluj Arena, pentru a verifica tribunele, căile de acces şi anexele stadionului, sălile de lucru şi pentru activităţi mass-media, precum şi terenul de joc şi vestiarele.

Fostul director al Euro 2008 a inspectat stadionul

Un reprezentant al UEFA a vizitat luni Cluj Arena, alături de trimişi ai Federaţiei Române de Fotbal. Austriacul Christian Schmolzer este inspector al forului fotbalistic european şi a venit să se convingă că stadionul poate găzdui meciuri oficiale inter-ţări. În 4 septembrie, România ar urma să joace pe Cluj Arena meciul cu Muntenegru, din preliminariile Campionatului Mondial. Acesta va fi, de altfel, jocul de debut pe banca tricolorilor al germanului Christoph Daum.

Schmolzer are 48 de ani şi a fost directorul turneului final al Campionatului European din 2008. El a răspuns de turneu pentru partea austriacă, ştiindu-se faptul că Euro 2008 a fost organizat în comun cu Elveţia.

„Domnul Schmolzer a venit să se verifice dacă totul este în regulă, nu doar pentru meciul cu Muntenegru, ci în general pentru întâlniri oficiale inter-ţări. Sper să vină pe Cluj Arena cât mai multe partide internaţionale, pentru că am dovedit, contra Spaniei, că facem faţă provocărilor, iar publicul participă în număr mare", a spus Radu Raţiu, director SC Cluj Arena SA.

Pandurii se mută la Cluj în grupele Europa League

Pandurii Târgu Jiu va juca la Cluj meciurile din grupele Europa League, dacă se va califica în această fază a competiţiei. Vineri, Vladimiras Buzmakovas, din Lituania, şi Robert Wagner, din Austria, au prezentat reprezentanţilor clubului Pandurii, ai televiziunii care va produce jocurile şi ai stadionului Cluj Arena prevederile manualului UEFA pentru meciurile din grupele Europa League.

Chiar dacă nu au anunţat oficial, reprezentanţii CS Pandurii au fost înştiinţaţi că meciurile contând pentru tururile preliminare, turul 3 şi dacă este nevoie şi play-off-ul se vor disputa la Severin. Deocamdată, cei de la Pandurii au primit doar acordul de principiu, însă au obligaţia ca într-un timp scurt să remedieze punctele pe care cei de la UEFA le cer pentru o organizare şi mai bună a jocurilor.

Bilete la casierii pentru supercupă

De luni, la casieriile Cluj Arena s-au pus în vânzare bilete pentru Supercupa României. Sâmbătă, de la 21:45, se vor întâlni campioana Astra Giurgiu şi câştigătoarea Cupei României, CFR Cluj. Tichetele costă între 10 şi 40 de lei, respectiv 300 de lei la zona VIP.

Biletele se vând deja online, de la 1 iulie, pe website-ul bilete.ro.
Meciul de fotbal este prins între probele Campionatului Naţional de Atletism, care va avea loc pe Cluj Arena sâmbătă şi duminică.

„Vom avea un weekend plin pe Cluj Arena. Totul este pregătit, atât pentru atletism, cât şi pentru fotbal. Gazonul se prezintă în stare bună, nu vor fi probleme din acest punct de vedere", a subliniat Radu Raţiu.

 

Comenteaza