Dorinel Popa, surpriza Universităţii în Antalya

Dorinel Popa, surpriza Universităţii în Antalya
Cu un CV mai puţin spectaculos decât al celorlalţi jucători aduşi în iarnă, Dorinel Popa a impresionat în cantonamentul de la Belek, având şanse mari să apară ca titular în prima etapă a anului.

În momentul în care transferurile Universităţii au devenit publice, numele lui Dorinel Popa a fost trecut de mulţi specialişti la "şi alţii". Micuţul mijlocaş venit de la Steaua Bucureşti, în primă fază sub formă de împrumut, iar mai apoi transferat definitiv, a impresionat în meciurile de pregătire din Antalya, când a marcat două goluri spectaculoase. Ultimul a adus victoria "studenţilor" în jocul cu FC Tiraspol.

Dorinel Popa n-a fost, cu siguranţă, cel mai sonor nume adus de Universitatea în această iarnă. Transferul micuţului mijlocaş a fost privit cu scepticism mai ales de către suporteri, în condiţiile în care a fost folosit ca "monedă de schimb" în mutarea lui Gabriel Machado la Steaua. Popa (23 de ani) a jucat doar 6 (!!!) minute pentru Steaua în turul campionatului din Liga I, fiind sâcâit multă vreme de o accidentare destul de serioasă. "Vreau să uit perioada petrecută la Steaua şi să dau ce pot mai bun pentru Universitatea", a promis jucătorul la prezentarea oficială, şi aceea trecută cumva în plan secund, având în vedere că-i avea alături pe mult mai galonaţii Mircea Bornescu şi George Galamaz.

Fotbalistul a arătat însă în jocurile din Antalya că poate fi o soluţie cel puţin interesantă pentru Universitatea. Badea l-a folosit atât ca mijlocaş, cât şi ca fundaş stânga, având evoluţii bune în ambele situaţii. Mai mult, a reuşit să impresioneze asistenţa prin două goluri spectaculoase, marcate cu şuturi de la distanţă, în partidele cu NK Split (2-3) şi FC Tiraspol (1-0). Ionuţ Badea îl vede ca o soluţie pentru postul de fundaş stânga în partida cu Rapid Bucureşti, din Giuleşti, în condiţiile în care titularul de drept, Constantin Grecu, este suspendat, iar Gaston Mendy a acuzat probleme medicale, jucând puţin în partidele de pregătire. "Vom vedea pe cine folosim acolo (fundaş stânga - n. red.). Dorinel Popa este una dintre soluţii, în condiţiile în care Grecu este suspendat şi Mendy accidentat", a declarat Ionuţ Badea în urmă cu puţină vreme.

Universitatea va încheia stagiul de pregătire din Antalya mâine, contra slovacilor de la Spartak Trnava, locul trei din prima ligă. Partida va avea loc de la ora 14:30, urmând să fie transmisă în direct de Digi Sport.

O nouă victorie pentru "U" II

Elevii lui Gică Barbu au reuşit ieri să treacă de echipa din Liga a II-a chineză FC Bit, cu scorul de 2-1. Cei de la Bit au evoluat în urmă cu câteva zile şi împotriva echipei naţionale de tineret sub 20 de ani, pierzând şi acel "amical", scor 0-3. "Studenţii mici" vor încheia şi ei mâine stagiul de pregătire din Antalya, cu un joc împotriva formaţiei de pe locul 12 din prima ligă din Republica Moldova, FC Coştuleni.

Comenteaza