Doi portughezi se alătură CFR Cluj: Bruno și Coelho

Doi portughezi se alătură CFR Cluj: Bruno și Coelho
CFR Cluj a început perioada de intersezon, transferând doi noi jucători portughezi.

Nici nu s-a încheiat bine sezonul, că CFR Cluj este deja activă pe piața transferurilor. Echipa din Gruia și-a asigurat serviciile a doi jucători care au evoluat în 2015 la Penafiel, echipă ce a retrogradat din prima ligă portugheză.

Vitor Bruno este unul dintre cei doi. Portughezul are 25 de ani și poate evolua în flancul stâng, atât ca fundaș, cât și ca extremă sau chiar și pe un post de atacant. Acesta a semnat cu contract valabil pe trei ani cu CFR Cluj după ce a jucat patru sezoane la Penafiel. Bruno a fost juniorul lui FC Porto în sezoanele 2006-2007 și 2008-2009.

„Deciziile sunt de mult ori complicate. Sunt puţin trist că trebuie să plec din ţară şi din campionatul portughez, pentru că mă despart de prietenii care mă iubesc şi mă susţin. Este un drum nou în cariera mea şi vreau să reuşesc. Sunt extrem de ambiţios şi am o dorinţă mare să câştig trofee cu noua echipă”, a scris acesta, pe un cont de social media.

Alături de acesta va sosi și colegul său de la Penafiel, Dani Coelho, în vârstă de 25 de ani. Acesta evoluează pe postul de fundaș dreapta și vine după două sezoane petrecute la echipa portugheză. El a jucat pentru Braga în perioada junioratului, fiind împrumutat în trei rânduri înainte de a ajunge la Aruoca și apoi la Penafiel.

Coelho a strâns prezențe și la naționalele de tineret ale Portugaliei, jucând cinci meciuri pentru formația U21 și alte treisprezece pentru cele inferioare.

Fiind jucători titulari, atât Vitor Bruno cât și Dani Coelho au jucat câte 26 de meciuri în acest sezon pentru Penafiel, echipa terminând pe ultima poziție în campionatul portughez. 

În ultimele două sezoane cei doi au fost colegi la Penafiel și cu Tony da Silva, fostul căpitan al CFR-ului și un jucător foarte iubit în Gruia.

Comenteaza