Dinamo a fost protagonista concursului masculin la Campionatul naţional de gimnastică de la Cluj

Dinamo a fost protagonista concursului masculin la Campionatul naţional de gimnastică de la Cluj
29 de gimnaști s-au aflat pe lista de start a concursului masculin, la finalul său urcând pe podium la individual compus Andrei Muntean (Dinamo București), Cristian Bățagă (CSM Bistrița) și Vlad Cotuna (Steaua), ierarhie, în ceea ce privește cluburile, similară și cu cea consemnată la echipe: 1. Dinamo București, 2. CSM Bistrița, 3. Steaua București. În urma întrecerii au fost desemnați și cei 8 pentru finalele pe aparate, programate duminică.

În ansamblu, concursul din Sala Polivalentă clujeană s-a ridicat la un nivel acceptabil, arată website-ul Federaţiei Române de Gimnastică, în condițiile în care principalii candidați la locurile pentru Jocurile Olimpice de la Rio s-au menajat în mare măsură, nedorind să riște o accidentare, a unor absențe (vezi Marius Berbecar, Alexandru Bănicioiu) sau a lipsei de experință a unor tineri gimnaști, aflați încă la vârsta junioratului. Cu toate acestea, nu se poate omite faptul că au fost consemnate și foarte multe ratări sau exerciții încă departe de ceea ce există ca valoare pe plan internațional (indiferent de categoria de vârstă), chiar și din partea unor sportivi cu pretenții, iar numărul mare de penalizări sau note scăzute reflectă acest lucru.

Cum era de așteptat, disputa pentru întâietate s-a dat între aceiași vechi rivali, și la nivelul echipelor și la individual compus, desigur componenții lotului național luându-și "partea leului" prin pozițiile ocupate.
Campion în 2012 și 2014, Andrei Muntean l-a avut principal adversar pe Cristian Bățagă, campion, la rându-i, în 2013 și 2015 și pe podium permanent din 2010, ediția 2016 încheindu-se la individual compus cu o nouă rocadă în vârful ierarhiei, dinamovistul Andrei Muntean revenind pe primul loc, obținând victoria la o diferență de 0.234, ca urmare a evoluțiilor, în special, de la inele și sărituri: 85.666 - 85.432, cei doi fiind, de altfel, și singurii cu punctaj peste 85.000. De notat, de asemenea, revenirea lui Vlad Cotuna (83.699) în trio-ul fruntaș, după o pauză de doi ani, pe aceeași treaptă a 3-a a podiumului. La rândul său, Andrei Ursache (81.216 - locul 4) n-a mai prins podiumul, în dreptul său consemnându-se și ratarea de la cal, aparatul său preferat și la care deține titlul, evident cu încrederea că în finala de dumincă va îndrepta situația.

Să mai menționăm că cele mai mari note pe aparate au fost obținute de Marian Drăgulescu (sol - 14.900), Cristian Bățagă (cal - 13.966), Andrei Muntean (inele - 15.066, sărituri - 14.900), Vlad Cotuna (paralele - 15.500) și Andrei Groza (o plăcută surpriză, în general; bară - 13.966), ei fiind primii care și-au depus candidatura la titlu, dar pe unele aparate nu se poate spune, totuși, că nu există și out-sideri periculoși.

Disputa pentru titlul la echipe s-a dat, conform așteptărilor, între Dinamo București, CSM Bistrița și Steaua București, cu avantaj din plecare pentru dinamoviști, dacă avem în vedere componența formației din Ștefan cel Mare. Cu un total de 249.497, Andrei Muntean, Andrei Ursache, Andrei

 

Comenteaza