Diferențe salariale mari între AS Roma și CFR Cluj. Dzeko și Chipciu sunt lideri la capitolul încasări

Diferențe salariale mari între AS Roma și CFR Cluj. Dzeko și Chipciu sunt lideri la capitolul încasări
| Foto: facebook.com/officialasroma

Formația din capitala Italiei plătește salarii importante, cu mult peste cele pe care și le permite clubul din Gruia.

După ce a pierdut cu 5-0 în meciul tur de pe Olimpico, CFR Cluj caută revanșa în partida retur cu AS Roma. Totuși, Dan Petrescu este pesimist înaintea jocului, iar unul dintre motivele invocate de tehnician este diferența de buget dintre cele două echipe.

În urma unei analize a salariilor pe care cele două cluburi le plătesc, tehnicianul “feroviarilor” este îndreptățit să creadă că șansele formației sale sunt minime. Potrivit Fanatik, Alex Chipciu este cel mai bine plătit jucător al campioanei, 300.000 de euro anual, urmat de Djokovic și Deac cu câte 216.000 de euro anual.

De cealaltă parte, Edin Dzeko, atacantul bosniac al Romei, încasează anual 7,5 milioane de euro, de 25 de ori mai mult decât Chipciu. Astfel, vârful încasează într-o zi 20.800 de euro, în timp ce mijlocașul CFR-ului face 25.000 de euro într-o lună.

În topul salariilor la AS Roma se mai află și Javier Pastore, care încasează 4,5 milioane de euro pe an, urmat de Chris Smalling, care încasează 3,8 milioane de euro anual.

Diferența este uriașă și în cazul antrenorilor. Dan Petrescu încasează 360.000 de euro pe an, în timp ce Paulo Fonseca are un salariu de 2,5 milioane de euro.

Comenteaza