Descătușați după plecarea lui Mutu. CFR Cluj a câștigat spectaculos pe terenul Rapidului

Descătușați după plecarea lui Mutu. CFR Cluj a câștigat spectaculos pe terenul Rapidului
| Foto: facebook.com/cfr1907

Scăpați de fostul antrenor, jucătorii echipei clujene s-au impus cu 4-1 în derby-ul vișiniu.

Partida din Giulești a început perfect pentru clujeni, care au marcat repede. În minutul 4, Deac a executat excelent o lovitură de colț, iar mingea s-a lovit de Bîrligea, care, fără să vrea, a deschis scorul. Mai apoi, același Deac a trimis în adâncime tot pentru Bîrligea, Aioani a ieșit greșit, iar atacantul a profitat și a majorat diferența (8).

Au urmat minute în care gazdele au încercat să revină în joc, însă doar șutul lui Rrahmani, respins de Sava (14) a fost cu adevărat periculos. În timp ce jucătorii Rapidului încercau să găsească drumul spre poarta clujeană, oaspeții au așteptat oportunitatea perfectă de a lovi din nou, iar aceasta a apărut în cele din urmă.

Iulian Cristea a încercat o degajare, dar i-a așezat cum nu se poate mai bine mingea lui Avounou, mijlocașul a trimis în centrul careului, de unde Bîrligea și-a desăvârșit hat-trick-ul (37). Parcă descătușați de plecarea lui Mutu, jucătorii CFR-ului au reușit o fază superbă în prelungirile primei părți, cu Otele și Deac în prim-plan, pe care Manea a finalizat-o și a stabilit scorul pauzei, 4-0.

După revenirea de la vestiare, situația de pe teren nu s-a schimbat. Gazdele au încercat în zadar să marcheze măcar un gol al consolării, în timp ce oaspeții au temporizat, fără vreun interes ofensiv, în așteptarea fluierului final. După de Albu a trimis în bară (66), Bîrligea a răspuns imediat, dar Aioani a fost pe fază și a respsins (67).

În cele din urmă, apărarea clujeană a cedat, iar Rrahmani a punctat (81). Chiar dacă bucureștenii au fost impulsionați de reușită, Sava a fost la post și și-a salvat echipa de fiecare dată. Astfel, CFR Cluj s-a impus cu 4-1 pe terenul Rapidului și a urcat, temporar, pe locul secund în play-off-ul Superligii.

Comenteaza