Derby "feroviar" în Giulești. CFR Cluj joacă pe terenul Rapidului

Derby "feroviar" în Giulești. CFR Cluj joacă pe terenul Rapidului
| Foto: facebook.com/cfr1907

Etapa a 16-a a sezonului regulat din SUPERLIGA programează duelul dintre formațiile conduse de Dan Petrescu și Adrian Mutu.

După înfrângerea usturătoare din Turcia, 0-3 cu Sivasspor, CFR Cluj revine la lupta din campionat și va întâlni una dintre celelalte formații aflate în vârful clasamentului. Rapidul nu a pierdut în actualul sezon în Giulești, în timp ce clujenii au 4 meciuri la rând fără eșec pe teren străin.

Partida din capitală va consemna cel de-al 43-lea duel direct între cele două echipe "feroviare", pe prima scenă a fotbalului românesc. Clujenii s-au impus de 15 ori, ultima dată în prima rundă a SUPERLIGII, giuleștenii au câștigat de 18 ori, iar 8 jocuri s-au încheiat la egalitate. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid!

În istoria confruntărilor directe, există și un rezultat incredibil, Rapid - CFR Cluj 12-2, în martie 1949. Acel eșec reprezintă cea mai severă înfrângere în campionat a formației din Gruia. la finalul acelui sezon, CFR lua drumul ligii secunde, de unde avea să revină abia în 1969.

De Rapid se leagă și cariera de antrenor a lui Dan Petrescu. Tehnicianul a debutat în Liga 1 pe banca trupei din Giulești, în martie 2004. În ceea ce privește palmaresul său ca adversar al Rapidului, acesta cuprinde 13 dueluri, cinci victorii, patru remize şi patru înfrângeri. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Derby-ul "feroviar" dintre Rapid și CFR Cluj este programat duminică, 30 octombrie, de la 21:00.

Comenteaza