Derby decis de la 11 m. "Feroviarii" s-au impus în fața "studenților"

Derby decis de la 11 m. "Feroviarii" s-au impus în fața "studenților"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Dan Petrescu a învins-o pe cea condusă de Eugen Neagoe, scor 2-1, toate golurile fiind înscrise din lovituri de pedeapsă.

Sub privirile a circa 24.500 de spectatori, care au creat o atmosferă specială pentru derby, cele două echipe au început timid. Ambii antrenori au mizat pe o bună organizare defensivă, care a obligat la mingi lungi și centrări plouate. Prima oportunitate de a înscrie a fost a "studenților", însă șutul de la distanță al lui Thiam a trecut peste (11).

Totuși, la fel ca și în meciul din Cupa României, "feroviarii" au fost cei care au deschis scorul. La jumătatea reprizei, Ilie l-a faultat pe Yuri în careu, iar centralul a dictat penalty. Deac a fost cel care l-a executat și l-a învins pe Iliev (25). În stilul caracteristic, CFR Cluj a făcut pasul înapoi și a cedat inițiativa Universității.

Elevii lui Neagoe au reușit în puține momente să construiască acțiuni periculoafese în jumătatea adversă. Apărarea "feroviarilor" s-a aglomerat de fiecare dată când mingea s-a apropiat de poarta lui Scuffet, iar CFR Cluj a intrat în avantaj la cabine, scor 1-0.

Deși "Șepcile roșii" au început bine actul secund, cu un șut din afara careului trimis de Simion, tot trupa lui Petrescu a fost cea care a înscris. Centralul Radu Petrescu a luat o decizie controversată și a dictat penalty în urma unui presupus contact între Bălan și Kolinger. De această dată Malele a fost cel care a executat și a marcat (60).

Yeboah a avut și el o ocazie bună patru minute mai târziu (64), iar Universitatea Cluj a răspuns prin Remacle, care l-a întins serios pe Scuffet (74). Elevii lui Petrescu au fost mai preocupați să tragă de timp în a doua parte a reprizei secunde, iar "studenții" puteau egala în minutul 84, dar mingea a fost scoasă de pe linia porții.

În cele din urmă, golul Universității Cluj a venit în prelungirile partidei, bineînțeles din lovitură de la 11 m, provocată de Kolinger, care i-a întors "favoarea" lui Bălan. Căpitanul Romario Pires și-a asumat răspunderea și l-a învins pe Scuffet (90+3). Astfel, victoria în derby le-a revenit "feroviarilor", care s-au impous cu 2-1

Comenteaza