Debut perfect pentru Erik Lincar. “U” Cluj a câștigat clar derby-ul studențesc cu Poli Timișoara

Debut perfect pentru Erik Lincar. “U” Cluj a câștigat clar derby-ul studențesc cu Poli Timișoara

Formația clujeană s-a impus în fața echipei din Banat, scor 3-0, și ocupă, temporar, prima poziție în clasamentul eșalonului secund.

Cu suporteri în tribune după 514 zile și urmăriți de Mihaela Buzărnescu, care participă la Winners Open 2021, “studenții” au început bine primul joc al sezonului. Prima ocazie a venit în minutul 9, când Blejdea a scăpat singur în lateralul porții adverse, a șutat, însă Păduraru a respins.

Ocazia mijlocașului sosit de la Dinamo a anunțat ceea ce a urmat. Un minut mai târziu, Vali Alexandru a primit un balon în careu după o fază încurcată, iar experimentatul atacant a deschis scorul (10). Universitatea Cluj a jucat în continuare agresiv, atât în defensivă, cât și în ofensivă și a pus presiune pe oaspeți.

După prima jumătate de oră de joc, clujenii s-au apropiat și mai tare de poarta timișoreană, iar golul a venit. Mai întâi, Blejdea a luat o acțiune pe cont propriu în flancul stâng, a pasat în centru pentru Hofman, iar tânărul a reușit să înscrie (32).

Imediat, Vali Alexandru a profitat de o eroare a defensivei lui Poli, i-a pasat lui Ribeiro, iar portughezul a majorat diferența (34). În minutele ce au urmat, cele mai importante faze au fost pe banca gazdelor, unde Erik Lincar a avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza unei accidentări mai vechi.

“Studenții” s-au retras, însă replica timișorenilor nu a fost îndeajuns de puternică pentru a pune probleme. Astfel, scorul pauzei pe Cluj Arena a fost 3-0.

La revenirea de la cabine, jocul a fost unul echilibrat, cu unele momente mai bune pentru Poli Timișoara. Cu toate acestea, prima ocazie importantă a reprizei a venit după mai bine de o oră de joc, când Blejdea a scăpat spre poarta adversă, însă a fost blocat de Păduraru.

Odată cu trecerea timpului, Lincar a scos din teren marcatorii și a încercat să își odihnească cei mai eficienți jucători. Universitatea Cluj a conservat rezultatul și și-a îndreptat deja atenția către duelul de la finalul săptămânii cu Buzăul.

Astfel, Erik Lincar a debutat cu un succes categoric pe banca “Șepcilor roșii”, scor 3-0 în fața Politehnicii Timișoara, iar echipa clujeană este, provizoriu, lider în clasamentul Ligii a 2-a.

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Micle – Gîț, Gugu, Ispas, Mitrea – Balgiu, Dican (Haită ‘69) – Hofman (Moraru ‘82), Ribeiro (Țurcan ‘75), Blejdea (Pîrvulescu ‘69)– V. Alexandru (Voinea ‘75)

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Bocșan, Mera, Pamfile – Ignea – D. Radu (A. Doru ‘65), R. Rus (D. Benzar ‘55), Zaluschi (Ursu ’55), Bîrnoi – Axente (Oanea '77)

Comenteaza