De ce nu ajung juniorii Universității Cluj la echipa mare. Explicațiile lui Sabău

De ce nu ajung juniorii Universității Cluj la echipa mare. Explicațiile lui Sabău
| Foto: FC Universitatea Cluj

Tehnicianul a vorbit despre statutul tinerilor fotbaliști care evoluează în Academia clubului clujean.

În ultimii ani, juniorii Universității Cluj au avut rezultate notabile la majoritatea categoriilor de vârstă, apogeul fiind succesele din sezonul trecut, când echipele U15 și U17 au cucerit titlul de campioni.

În ciuda acestor performanțe, niciun fotbalist nu a făcut pasul spre echipa mare, iar Ioan Ovidiu Sabău se bazează pe jucători veniți din alte părți pentru îndeplinirea regulii U21, principalele variante fiind Ianis Stoica, împrumutat de la FCSB și Robert Silaghi, transferat de la CFR.

Tehnicianul a explicat motivele din spatele alegerii sale și a dezvăluit că tinerii din Academie nu sunt pregătiți pentru fotbalul de cel mai înalt nivel.

"Rezultatele fac bine, dar nu rezultatele formează jucătorii. Am avut experiențe și la alte cluburi la care au fost campioni naționali și apoi niciun jucător nu a reușit. În momentul de față avem jucători talentați, dar nu sunt jucători care să îmi dea încredere că pot ajuta echipa.

Sunt foarte fragili, însă sunt departe de prima ligă. Avem întâlniri permanente, discutăm pentru ca acești jucători să fie formați. Trebuie să ne intereseze mai puțin rezultatele și mai mult cum să formăm să aibă un potențial.

Întotdeauna mi-am propus să promovez jucători, dar din păcate, în momentul de față, niciun jucător de la centru nu poate face pasul la prima echipă", a explicat Ioan Ovidiu Sabău în podcastul 100%U.

Comenteaza